WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Nicolette Fox gaat langs bij de winnaar van het voorjaarshuis 2022

Hoofdredacteur Nicolette Fox ging op bezoek bij de winnaars van het voorjaarshuis, Jenina en haar vriend Bas! Zij wonnen de fantastische prijs van een nieuw voorjaarshuis t.w.v. € 10.000,- en dit kwam érg goed van pas. Want na een grote verbouwing is de woning bijna af, maar met het interieur konden ze de hulp van Nicolette goed gebruiken.

Nicolette Fox
vtwonen by fonQ

Klushuis

Jenina verruilde met haar vriend Bas een klein appartement in Alphen aan de Rijn in voor rust en ruimte in Boskoop. In februari 2021 begonnen ze aan hun avontuur om het nieuwe klushuis om te toveren tot een warme woning. Ze hebben alles zelf verbouwd – echt, want de aannemer liet het een week voordat ze de sleutels kregen afweten.

Verlanglijst

Na een jaar lang verbouwen is de ‘grotemensenwoning’ af. De oude meubels uit hun appartement verhuizen mee, maar verdwijnen in de grote ruimte. Hoog tijd voor iets nieuws. Als eerste op de planning staat de woonkamer: daar mist nog een heerlijke draaifauteuil. ‘Dan kunnen we zowel naar de tv, haard als naar buiten kijken.’ Ze kiezen een vloerkleed voor meer warmte én om de fauteuil met de bank te combineren. Het hout van de vtwonen salontafel geeft de ruimte warmte en twee posters boven de bank maken de woonkamer helemaal af. 

Nicolette en Jenina
maat opmeten
winaars voorjaarshuis vtwonen
winnaar voorjaarshuis vtwonen

Meubel-upgrade

Bij de oude inboedel zat ook een zelfgemaakte eettafel, daar zat zelfs nog het stuur van een skeeler op. Die is hoognodig aan vervanging toe. Daarbij blokkeert de tafel nu het uitzicht. Bas en Jenina willen met vrienden kunnen tafelen én uitzicht hebben op de haard. De oplossing? Een ovale tafel. Ze kiezen voor een houten uitvoering met een zwarte poot, zodat het mooi aansluit bij de rest van het interieur. Ook de slaapkamer krijgt een upgrade: van studentenbed naar een boxspring inclusief fijne dekbedovertrekken, een sprei en hanglampen van zuiver.

Tuinwensen

Door de verbouwing van het huis, lag de tuin op een laag pitje. Maar met mooie zomerdagen in het vooruitzicht kijken Bas en Jenina ernaar uit om hier veel tijd door te brengen. Ze hebben al wat fijne items gevonden voor in de tuin. Een loungeset om in de zomer flink te kunnen uitpuffen na de klussen die nog op ze liggen te wachten, een grote parasol voor de nodige schaduw en een beige vloerkleed geven het geheel warmte. En als laatste gaat de Kave Home Grignoon tuinstoel het mandje in, die is handig te verplaatsen naar elk hoekje zon.

nog meer: voorjaarshuis