5x spelen met de lichtinval

beeld vtwonen Beeld

Speel eenvoudig met licht en sfeer in je huis door raamdecoratie te gebruiken die aansluit bij jouw woonwensen. Er valt veel te kiezen op dit gebied. Elke soort raamdecoratie heeft zijn eigen functionele karakter en decoratieve waarde. Laat je inspireren door onderstaande voorbeelden. (promotie)

Lees verder onder de advertentie

1. Plissé top down bottom up

Geef je interieur een sfeervolle uitstraling met de geplooide stof van een plisségordijn. Het plissé top down bottom up gordijn is zowel vanaf de onderzijde als de bovenzijde te openen. Heb je behoefte aan privacy, maar wil je niet in het donker zitten? Open dan enkel de bovenkant en geniet van een natuurlijke lichtinval. Ideaal voor in de woon- en slaapkamer. Dit type gordijn is ook gebruikt in vtwonen doe-het-zelf aflevering 9.

2. Roljaloezie

Een roljaloezie is zowel decoratief als functioneel. Creëer de sfeer die bij jouw woning past door de twee stoffen banen (transparant en niet-transparant) af te stemmen op de rest van je interieur. Dankzij de ruime keuzemogelijkheid op het gebied van kleuren en materialen, kun je hier veel kanten mee op.

3. Inbetween gordijn

Inbetween gordijnen zijn een mix tussen overgordijnen en vitrages. Deze half transparante raamdecoratie laat licht door, maar is zichtdicht. De lichtinval is diffuus waardoor er geen scherpe schaduwen in de ruimte ontstaan. Ideaal voor in ruimtes zoals woonkamers en werkkamers waarin vaak beeldschermen staan.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

4. Horizontale jaloezieën van aluminium

Geef je interieur een strakke en moderne uitstraling door te kiezen voor horizontale jaloezieën van aluminium. Naast het decoratieve aspect zijn ze ook nog eens bijzonder praktisch in gebruik. Met de tuimelstaf kantel je de lamellen in verschillende richtingen en bepaal je de richting van de lichtinval. De vochtbestendigheid van de lamellen maakt deze raamdecoratie zeer geschikt voor in de badkamer en keuken.

5. Rolgordijn dakraam

Een rolgordijn voor het dakraam is niet alleen handig om de warmte en het licht tegen te houden, je kunt er ook veel kanten mee op qua decoratie. Rolgordijnen zijn er in allerlei kleuren en prints. Een leuke manier om de kinderkamer mee op te fleuren. Door de verduisterende stof is de kamer bij een gesloten gordijn helemaal donker, wel zo fijn ’s nachts. Kijk je liever naar de sterren? Laat ‘m dan lekker open en wordt ’s ochtends gewekt door de eerst zonnestralen door het raam.

beeld vtwonen Beeld

Bron: in samenwerking met Trendiy

Lees verder onder de advertentie
Lees verder onder de advertentie