kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Is een stoere vloer iets voor jou?

Er is zoveel om op te letten bij het aanschaffen van een mooie vloer: het type, het patroon, het formaat en de kleur. Kleur is sfeerbepalend en bepaalt de stijl van je interieur. En dat heeft invloed op de grootte van de ruimte. Een donkere kleur vloer laat een kamer vaak kleiner lijken, maar geeft het wel die edgy stoere look. Wij geven je praktische tips hoe een stoere vloer mooi staat in ieder interieur! (promotie)

Perfecte basis

Een donkere vloer werkt perfect als basis voor een industrieel tintje in huis. In combinatie met meubels in warme tinten zoals petrol blauw, houttinten en vintage items zoals een oud schilderijtje aan de muur, doet de ruimte warm aan en wordt het geen somber geheel. De Novilon-vloer raw denim heeft daarnaast het uiterlijk van een vloerkleed. En gelukkig voelt een vloer van Novilon ook zo aan, het leeft mee met het klimaat. Nooit meer koude voetjes dus!

Novilon

Kleur bekennen

Kies je voor een zwarte vloer, dan is het belangrijk om daar de kleur van de meubels en de rest van het interieur op aan te passen. Een zwarte vloer kan een ruimte er donker en klein uit laten zien. Wanneer je dit combineert met een lichte muur of lichte meubels creëer je een stoer geheel. Kies bijvoorbeeld voor een zandkleurige muur en laat de meubels mooi uitkomen in ton-sur-ton kleuren.

Tip: leg de vloerstroken in de breedte, zodat de kamer breder oogt. Met PVC-stroken van Novilon is dit een fluitje van een cent. De stroken zijn in verschillende formaten, kleuren en patronen verkrijgbaar.

vtwonen vloer

De charme van een vloer

Val jij voor de charmes van een donkere (bruine of grijze) vloer dan maak je deze helemaal woest aantrekkelijk in combinatie met design meubels in een retro kleur, zoals een okerkleurig stoeltje, een cognac kleurige bank of een prachtige houten wand of deur. Dit maakt dat niet alleen de rest van het interieur maar ook de vloer tot leven komt.

vtwonen vloer

Stoer

Heb je een lichte kleur vloer maar wil je toch graag een stoere sfeer creëren? Ook de kleur van de meubels, de muren en het plafond hebben hier invloed op. Kies bijvoorbeeld voor een grote gitzwarte kast in de woonkamer of een vintage locker in de hal voor die stoere industriële look. Ook een likje verf, in een donkere tint, op de muur doet wonderen!

Benieuwd naar de hele collectie en de mogelijkheden? Op de website van Forbo, zijn alle collecties en ook de verkooppunten te vinden.

nog meer: Voor iedereen een vloer