WiFi aanleggen doe je zo!

beeld vtwonen Beeld

Moeiteloos schakelen tussen internet, je laptop of je tablet? Draadloos printen? Het kan allemaal als je thuis een draadloos netwerk aanlegt. Met een beetje mazzel ben je binnen een kwartier online.

Lees verder onder de advertentie

WiFi aanleggen: dit heb je nodig

  • Een werkende internetverbinding.
  • Een router en/of modem. Dit is een modem dat je netwerk draadloos beschikbaar maakt. Koop een goede, want een slechte router geeft ook een slecht signaal. Laat je adviseren in de winkel.
  • Eventueel een WiFi-versterker of WiFi Access Point.

Aan de slag

Stap 1
Sluit de router en/of het modem aan zoals staat aangegeven op de verpakking. Een modem en (draadloze) router kunnen twee losse kastjes zijn, maar steeds vaker leveren internetproviders een modem met geïntegreerde (draadloze) router.

Stap 2
Zoek op je pc of laptop naar de instellingen voor het draadloos netwerk en vul hier het IP-adres en de inloggegevens van je router-modem in. In de meeste gevallen staan die op een sticker aan de onderzijde van het router-modem.

Lees verder onder de advertentie

Stap 3
Wijzig de naam van je netwerk. Die bestaat meestal uit een combinatie van letters en cijfers, bijvoorbeeld UPC390222. Je kunt deze naam in de instellingen veranderen (bijvoorbeeld in je eigen naam), zodat hij voor jou herkenbaar is.

Stap 4
Beveilig je netwerk als je niet wilt dat de buren gebruikmaken van jouw WiFi. Dit doe je door via instellingen een wachtwoord in te stellen.

Stap 5
Maak na de configuratie van je netwerk met je computer draadloos verbinding met je nieuwe netwerk.

Lees verder onder de advertentie