WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Waarom weet ik dit nu pas? 7 handige klus hacks

Wij zijn dol op hacks, oftewel simpele oplossingen die het leven net wat makkelijker maken. Zo’n gouden tip waarvan je je afvraagt waarom je er zelf niet op bent gekomen en hoe je ooit zonder hebt gekund. En omdat tips er zijn om gedeeld te worden, verklappen we 7 superhandige klus hacks. Doe er je voordeel mee.

gereedschapswand

1. Trek een plug uit de muur met… een kurkentrekker

De eerste in dit rijtje klus hacks is er zo eentje die eigenlijk ontzettend logisch klinkt, maar waar je gewoonweg nooit aan gedacht hebt. Een plug is soms lastig uit een muur te krijgen, maar toch noodzakelijk wanneer je een gaatje wilt opvullen. Heb je een kurkentrekker met ‘vleugels’ in huis? Draai ‘m er even in en je wipt de plug er zo uit.

2. Gek van druppelende kraan? Touwtje erom!

Het gedruppel van een kraan kan soms gekmakend zijn. Oplossing? Bind een stukje touw aan de mond van de kraan en laat het uiteinde naar beneden hangen. Het water loopt dan langs hout touwtje omlaag zonder dat je er iets van hoort. Geen permanente oplossing, maar totdat het gefixt is heb je in ieder geval even rust.

3. Weg verfspetters: verf afstrijken aan elastiek

Zorgt elk verfproject voor spetters op plekken waar ze niet horen? Zoek in je keukenla even naar een dik postbode elastiek en span deze in de lengte om het blik heen. Dus om de onderkant en bovenkant van het open verfblik. Zo kun je elke keer je kwast afstrijken langs het elastiek en blijft de overtollige verf gewoon in het blik.

4. Beschadigd hout als nieuw door walnoot

Krassen in je houten tafel, kast of tafelpoten hoef je niet weg te schuren, maar kun je wegpoetsen met een walnoot. Huh? Yep. Je kraakt de noot eerst en wrijft daarna met de halve walnoot over de kras heen. Met de olie die uit de noot vrijkomt, vul je de kras goed op. Laat het 5 minuten drogen, wrijf erover met een droge doek en weg kras!

5. Nooit meer het begin van rol tape kwijt

Ook altijd het begin van je rol afplaktape kwijt? Om vervolgens gek te worden van het lospeuteren? Deze hack is mega simpel en je humeur en nagels knappen er enorm van op: plak een paperclip aan het uiteinde van je rol tape of plakband wanneer je er klaar mee bent. That’s it. Zo weet je de volgende keer het begin meteen te vinden.

6. Zo valt een spijkertje nooit meer om

Het lukt bijna nooit om kleine spijkers in een keer in het hout te slaan. Je vingers zijn te dik, hij valt om of je hebt in plaats van de spijker je vinger flink te pakken. Gebruik voortaan een oude kam waartussen je het spijkertje kunt klemmen, zo heb je goede houvast. 

7. Muurgaten vullen met tandpasta

We sluiten deze klus hacks af met nog een tip voor gaten in de muur. Heb je de plug eruit weten te halen met de kurkentrekker en wil je ‘m opvullen? Een tube muurvuller is best prijzig en onzin als je maar één klein gaatje te dichten hebt. Wanneer het gat niet al te groot is, kun daarvoor gewoon tandpasta gebruiken. Laat het 2 uur drogen en je kunt het gewoon overschilderen. Niemand die het ziet!

Nog meer klustips

nog meer: vtverbouwen