Verhuizen zonder stress: zo doe je dat!

beeld vtwonen Beeld

Het past in het rijtje ingrijpende gebeurtenissen in je leven: verhuizen. Er komt van alles bij kijken, het is spannend, bijzonder maar kan ook voor veel stress zorgen. Hoe voorkom je dat? Een paar tips om te verhuizen zonder stress. 

Lees verder onder de advertentie

Maak een planning

Het klinkt logisch en dat is het ook. Als je gaat verhuizen, maak ruim van tevoren een planning. Wat moet er allemaal gebeuren in het huis dat je achterlaat en in het huis waar je naartoe gaat? Ga je zelf verhuizen of wil je het uitbesteden. Huur je een verhuisfirma in of schakel je de hulp in van vrienden en familie? Grote kans dat professionele verhuizers het druk hebben, dus regel het ruim voor de verhuizing. Vraag je vrienden en familie ook op tijd en vertel wat je van ze verwacht op de verhuisdag. Dan weet iedereen waar ze aan toe zijn en jij ook.

Slim inpakken

Begin op tijd met inpakken. Zorg dat je ruim op tijd verhuisdozen in huis hebt, zodat je alvast kunt gaan inpakken. Je hebt dan ook de rust om een selectie te maken in spullen die meegaan en spullen die je weg wilt doen en eventueel wilt verkopen. Zorg voor stevige verhuisdozen maar stop er maximaal 25 kilo in om ongelukken te voorkomen. Geef alle dozen een label mee, zodat je in het nieuwe huis meteen weet naar welke kamer ze moeten. Wil je echt goed voorbereid zijn, pak dan één doos in met spullen die je gelijk bij aankomst al wilt gebruiken.

Praktische zaken

In de hectiek van het verhuizen zou je het bijna vergeten, iedereen op de hoogte brengen van je nieuwe adres. Want naast vrienden en familie een kaartje sturen, zijn er nog een aantal instanties die je moet inlichten. Je werkgever, huisarts en bank vinden het ook fijn je nieuwe adres te weten, zodat brieven niet op de verkeerde deurmat vallen. En wat dacht je van abonnementen op tijdschriften en kranten. Vergeet ook niet je energiemaatschappij en internet- en telefonie-provider op tijd in te lichten. Zo voorkom je extra kosten.

Met een schone lei beginnen

Als het kluswerk al gedaan is, is het fijn als je nieuwe huis schoon is voordat alle spullen komen. Sop alle ramen, vloeren en kastjes nu je nog de ruimte hebt, dan kunnen de meubels gelijk naar binnen. Heb je veel nieuwe meubels? Monteer en plaats die dan voordat je de rest verhuist. Zo krijg je bij aankomst meteen een goede indruk van de hoeveelheid ruimte die je nog over hebt voor de spullen uit je vorige huis. Daarnaast laat je je oude huis natuurlijk ook schoon achter. Fijn voor de nieuwe bewoners en een goede manier van afscheid nemen.

Lees verder onder de advertentie