WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Onze favoriete relaxplekjes om tot rust te komen

Af en toe heb je een momentje voor jezelf nodig. Toch? Wij vinden het fijn om ons, met een kop thee en een goed boek of leuke serie, even terug te trekken uit alle drukte. Maar dan wel in een fijne loungehoek! En onze stylisten denken daar hetzelfde over. We hebben daarom onze favoriete relaxplekjes, gezien in verschillende make-overs, voor je op een rij gezet.

Relaxmoment

Tot rust komen, staat niet per se gelijk aan het moeten gebruiken van lichte kleuren. Dat laat stylist Fietje zien bij Patrick en Elyna in Amersfoort. Door de nis een donkere, maar warme kleur te geven, creëer je het gevoel van een aparte ruimte. De kleur valt als het ware als een warme deken om je heen. En laat dat net zijn wat we kunnen gebruiken tijdens het relaxen. En niet geheel onbelangrijk zijn natuurlijk kussens om de ploffactor te verhogen. Maak af met accessoires en voilà je hebt de perfecte plek in huis om je even helemaal terug te trekken.

Oase van rust

Wil jij je echt even helemaal afzonderen? Creëer dan je eigen oase van rust in een aparte ruimte. Neem als voorbeeld het hemelbed in de loft van Wendy en Jordy uit Eindhoven. De hemel is gemaakt van legerdoek, wat het hemelbed een stoere uitstraling geeft. Bij Oriana en René in Oostzaan koos stylist Marianne juist voor een hemelbed met Mediterraanse allure. En dat door een oude eettafel en een linnen hemel met elkaar te combineren. Wat een oase van rust. Vergeet ook de planten niet. Dat maakt het oase-van-rust-plaatje compleet!

Twee in één

We snappen dat niet iedereen de ruimte heeft om een aparte loungeplek in huis te creëren. Daarom goed nieuws! Je hebt geen zeeën van ruimte nodig om je ergens terug te kunnen trekken. Wat dacht je van een hangstoel? Een prima plekje om heerlijk in weg te dromen. Hang ‘m net als bij Natasja en Guiseppe in de slaapkamer en niemand weet waar je bent. Maar hét toonbeeld van een twee-in-een relaxplek is toch wel het zithoekje in de opbergkast. Zie hoe stylist Frans in deze make-over een opbergkast met een zithoek combineert.

Fotografie Barbara Kieboom

nog meer: tv