Zo berg je fietsen op in een kleine schuur

Keuken Ikea, fiets Creme Cycles. Blauwe krijtbordverf herkomst onbekend. Beeld vtwonen 07-2021 | styling Jeske Weel | fotografie Caroline Coehorst
Beeld vtwonen 07-2021 | styling Jeske Weel | fotografie Caroline Coehorst

Zeker in het najaar en de winter wil je fietsen liever niet buiten laten staan. Als je een grote schuur hebt, is dat natuurlijk zo gefikst. Geldt dat niet voor jou? Met deze handige opbergsystemen kun je ook in een kleine bergruimte je fietsen kwijt.

Lees verder onder de advertentie

Ophangsystemen voor fietsen

Een ideale uitkomst: fiets-ophangsystemen. Het klinkt misschien wat gek, maar je zou ze kunnen zien als kapstokken voor je fiets. Belangrijk om op te letten: of je in de breedte of juist in de hoogte kunt werken. Heb je een smalle, hoge schuur, dan is het handig om gebruik te maken van de hoogte. Heb je juist wat meer loopruimte, maar wil je de fietsen toch zo efficiënt mogelijk opbergen? Dan is het verstandig om in de breedte te werken.

Ophangsysteem voor de hoogte

Aan het fiets-ophangsysteem met model Dolley Bike kun je vier fietsen kwijt. Het is bij dit ophangsysteem belangrijk dat de fietsen hoog genoeg kunnen hangen. Wanneer de fietsen aan dit rek dicht bij de grond hangen, nemen ze namelijk méér ruimte in dan wanneer je ze gewoon naast elkaar tegen de muur aan zou zetten. De tweewielers hangen bij dit systeem namelijk haaks op de muur. Je werkt hiermee dus eigenlijk breder, maar je houdt alsnog meer ruimte over omdat je het naar de hoogte verplaatst.

Ophangsysteem voor de breedte

Bij het ophangsysteem van Ceiling kun je ook vier fietsen kwijt, maar daarbij staan de haken net een kwartslag anders. Daardoor hangen de fietsen dus parallel aan de muur, in plaats van dat ze er haaks op staan. Zeker wanneer ze vrij laag hangen, bespaart dat ruimte.

Lees verder onder de advertentie

Lees ook:
Eindelijk de schuur opruimen in 5 stappen

Etagerekken

Je bespaart pas écht ruimte als je fietsen op elkaar kunt stapelen. Wel geordend natuurlijk, met een etagerek. Dat is vooral handig voor huishoudens met minimaal acht fietsen. Studentenhuizen bijvoorbeeld, grote gezinnen of de huishoudens waarbij visite standaard op de fiets aan komt waaien. Wanneer je een plafond hebt van minimaal 2,75 meter en minimaal acht fietsen wilt stallen, is het etagerek van CapaCITY een goede optie. Ook fijn: je hoeft de fiets niet te tillen. Etagerekken bevatten namelijk vaak een handig systeem waarbij je fiets door geïntegreerde gasveren de lucht in gaat. En met een beetje geluk heb je ook nog eens een oplaadpunt voor elektrische fietsen in je etagerek.

Tuinkast

Een ideale uitvalsbasis voor alle spullen in de schuur: een tuinkast. Eentje om je potgrond en bloempotten in te zetten; zo heb je meer ruimte voor je fiets. Je kunt ook een tuinkast nemen die je zo groot maakt dat je fiets erin past. Dan staat ‘ie toch droog, en heb je weer wat meer ruimte over in je schuur. Met deze DIY maak je een kleine tuinkast, waarbij je de afmetingen natuurlijk naar eigen inzicht kunt aanpassen.

Lees verder onder de advertentie

Ook fijn voor in je schuur…

Bron: vtwonen 07-2021 | styling Jeske Weel | fotografie Caroline Coehorst