Eindelijk: de schuur opruimen in 5 stappen

beeld vtwonen Beeld De schuur opruimen | schepjes en harken op de juiste plek
Beeld De schuur opruimen | schepjes en harken op de juiste plek

Dé plek die steeds een stukje rommeliger wordt, maar waar je niet vaak genoeg komt om je er echt aan te ergeren is de schuur. Heb je het goede voornemen om de schuur of garage voor eens en altijd op te ruimen, doe het dan met dit handige stappenplan. Happy opruimen!

Lees verder onder de advertentie

Alleen met mooi weer

Ga je de schuur opruimen, dan kun je dit het beste doen op een dag waarop het niet regent. Binnen sta je natuurlijk lekker droog, maar je zult onderschatten hoe vaak je ook buiten staat. Houd daarom de weersverwachting in de gaten en check wanneer het droog blijft. Je moet het jezelf natuurlijk niet onnodig moeilijk maken.

Alles eruit

Of je nu een kleine of grote schuur hebt: haal alles wat erin staat, hangt of ligt eruit en stal het uit in de tuin. Vaak heb je geen idee wat je allemaal hebt.

Wil je echt als een pro te werk gaan, groepeer dan vervolgens alle spullen die je uit de schuur haalt op categorie. Hout bij het hout, barbecue spullen bij elkaar, enzovoorts. Zo zie je meteen of je spullen dubbel hebt of juist nog mist. Laat alles langs je ogen gaan en raak het even aan om zeker te weten of je het wilt houden of niet. Gaan er spullen definitief weg? Leg het dan op een aparte plek.

Lees verder onder de advertentie

Kasten

Wanneer de schuur helemaal leeg is, dan is het de bedoeling dat je ‘m weer gaat indelen. Dat doe je het beste door hoge vakkenkasten tegen de muren te plaatsen en daar alle spullen op categorie neer te zetten. Kies voor open stellingkasten, omdat je dan niet elke keer de deuren hoeft te openen om te zien wat erin zit. Wel zo handig als er eventueel fietsen of andere voertuigen in de weg staan.

Schroeven en stiften

Heb je veel gereedschap, dan is het natuurlijk de droom van iedere klusser om dit aan de muur te hangen. Heb je die ruimte, boor dan schroeven in de muur op de plek waar de tangen, hamers en zagen komen te hangen.

Hangt alles? Trek dan met een permanente stift langs de omtrek van het voorwerp, waardoor je de plek ervan makkelijk weer terug kunt vinden.

Lees verder onder de advertentie

Kringloop of vuilnisbak

En dan zijn er nog de spullen die niet meer terug de schuur in gaan. Zijn de spullen nog mooi en kun je iemand anders er blij vmee maken? Breng het dan naar de kringloop of geef het aan vrienden. Is het kapot of niet mooi meer? Gooi het dan in de daarvoor bestemde vuilnisbak of laat het ophalen.

Shop de stijl…

Bron: Beeld: vtwonen tuin special 1 2020 | Styling Moniek Visser | Fotografe Danique van Kesteren

Lees verder onder de advertentie