Wat zijn kantopsluitingen en hoe kun je deze borderrand gebruiken in jouw tuin?

beeld vtwonen Beeld

Een gazon blijft perfect in vorm met het gebruik van kantopsluitingen. Dankzij deze borderranden is er een strakke afscheiding tussen het gazon en een border, grind of bestrating. Lees alles over kantopsluitingen, welke soorten kantopsluitingen zijn er en hoe kantopsluitingen aanleggen werkt. 

Lees verder onder de advertentie

Wat is een kantopsluiting?

Een kantopsluiting is een afscheiding tussen het gazon en een border of bijvoorbeeld grind of bestrating. Een kantopsluiting wordt ook wel een borderrand genoemd, omdat het vaak wordt gebruikt tussen een gazon en een border.

Waarom gebruik je kantopsluitingen?

Door een kantopsluiting blijft het gazon binnen de perken groeien en worden de lijnen in de tuin superstrak. Je hoeft dan dus ook nooit meer de graskanten te steken! Wil je kantopsluitingen leggen voor de sierbestrating? Kijk dan bij fundering maken.

Welke soorten kantopsluitingen zijn er?

Een kantopsluiting ziet eruit als een lange strip die je om het gazon heen kunt leggen. Leuk is dat een kantopsluiting vaak in allerlei vormen gebogen kan worden, waardoor je het gazon precies kunt aanleggen in de vorm die jij wilt, het hoeft dus niet per se een rechte lijn te zijn, maar kan ook gebogen of een cirkel vormen in het gazon bijvoorbeeld. De kantopsluitingen of borderranden zijn meestal gemaakt van kunststof, cortenstaal, aluminium of een ander metaal.

Lees verder onder de advertentie

Hoe werkt kantopsluiting aanleggen?

Kantopsluitingen aanleggen is niet moeilijk. Het enige wat je nodig hebt, is een goede hamer om ze in de grond te slaan. De strips kunnen gemakkelijk aan elkaar worden gekoppeld, waardoor ze om elk gazon passen. Steek wel eerst de kanten van je gazon netjes af voor je de kantopsluiting plaatst. Hoe je dat doet? Kijk even bij ons artikel over graskanten steken.

Borderrand of kantopsluiting kopen

Bron: beeld: Canva

Lees verder onder de advertentie