Vuurdoorn

beeld vtwonen Beeld

Is de Vuurdoorn winterhard?

De vuurdoorn Pyracantha ‘Orange Glow’ is een van de meest populaire vuurdoorns, waarschijnlijk om zijn prachtige dieprode tot dieporanje vruchten in het najaar. Voor ons zijn ze giftig, maar lijsters, merels en spreeuwen vinden de bessen heerlijk en zullen ze komen zoeken. Het is een sterke vuurdoorn die goed bestand is tegen strenge winters en resistent is voor schurft. Deze vuurdoorn heeft zeer dicht vertakte scheuten en is ook geschikt om als haag te worden toegepast.

Lees verder onder de advertentie

Wanneer staat de Pyracantha ‘Orange Glow’ in bloei?

Vuurdoorn is een heel bekende struik die vaak te zien is tegen gevels. Hij bloeit in mei-juni met hele wolken crèmewitte bloemen en daarna verschijnen de vele rode, oranje of gele vruchten. Wat ook fijn is aan deze plant is dat hij in de winter zijn glimmende diepgroene blaadjes houdt. Zijn Nederlandse naam dankt hij vanzelfsprekend aan de lange doornen die aan elk takje te vinden zijn en aan de vurige kleuren van de vruchten in het najaar.

Wat voor standplaats is geschikt voor de Vuurdoorn?

De vuurdoorn stelt weinig eisen, maar heeft een voorkeur voor een zonnige plek en doorlatende, eventueel kalkhoudende grond.

Hoe kan ik de ‘Orange Glow’ snoeien?

Verkeerd groeiende scheuten kunt in de zomer wegsnoeien als de plant niet veel verder meer zal uitlopen. Wees verder voorzichtig met snoeien want het kost je vruchten als je snoeit na de bloei en als je in het voorjaar snoeit heb je minder bloemen. Gebruik het juiste snoeigereedschap. Als je de struik langs de gevel wilt leiden, kun je de scheuten goed opbinden met behulp van kleine schroefoogjes in de muur.

Lees verder onder de advertentie

Bestel de plant direct.

Kenmerken:

Benaming

Naam

wintergroen

Latijnse naam

Pyracantha 'Orange Glow'

Cult

'Orange Glow'

Familie

vuurdoorn

Onderhoud

Verzorging

Scheuten eventueel opbinden.

Snoeien

In de zomer eventueel snoeien.

Bemesting

Geen mest nodig.

Winterhard

goed

Bodem

doorlatende grond, evt. kalkhoud

Vochtigheid

normaal

Lees verder onder de advertentie

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Minimaal

300

Maximaal

400

Beschrijving

3-4 meter

Kleuren

Eerste kleur

Wit

Tweede kleur

Wit

Kleurbeschrijving

wit

Lees verder onder de advertentie

Bloeitijd

Begin

Mei

Eind

Juni