WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Strandtuin

Een tuin in de stijl van Ibiza is bedoeld om in te loungen, te genieten en te relaxen. Het is daardoor ook een tuin die weinig onderhoud vraagt, zodat er meer tijd over blijft om te genieten.


strandtuin

Strandtuin inrichten

Naast water, beplanting en bestrating zijn er nog een aantal elementen erg belangrijk bij het creëren van de stijl van Ibiza. Je wilt natuurlijk graag loungen, dus ligbedden, een hangmat of een loungeset zijn erg geschikt. Maar ook een kleurrijke parasol en mogelijkheden om buiten te kunnen tafelen. Het mag wel een feestje worden in de tuin met veel zomerse accessoires.

Water

In de tuin met sfeer van Ibiza is water wel op zijn plek, maar niet in de vorm van een vijver. Kies liever voor een zwembad, vooral als deze strak is aangelegd. Het zwembad hoeft niet heel groot te zijn, een kleiner zwembad geeft ook al snel het gewenste effect.

Beplanting

Om de strandtuin zo onderhoudsvriendelijk mogelijk te maken, kies je natuurlijk voor planten die weinig onderhoud vragen. Daarnaast wil je een sfeer creëren die uitnodigend is om te gaan loungen. Grassen, olijfwilgen, bananenbomen en oleanders zijn daarvoor geschikt. Maar ook de tamarisk, toscaanse jasmijn en cordyline zijn welkom. Planten met felle kleuren passen goed in de stijl van Ibiza of het strand, zoals lelie, struikmargriet of Verbena.

Bestrating

Bij het aanleggen van een tuin met de sfeer van Ibiza houd je waarschijnlijk rekening met de onderhoudsvriendelijkheid van de tuin en het zwembad. Je kunt de tegel natuurlijk aanpassen aan de stijl van de tuin of aan je interieur.

m1my4anq8psvm1my4anqbisu

Producten in de loungetuin: Witte ligstoel, witte tafel, ronde bolvormige vloerlampen, witte parasol: Dacks; witte pot, roze parasol, sushi boek, koelbar: Intratuin; strandstoel, karaf en glazen: Pols Potten; strandlakens: Sissy Boy; roze bord: Rice; blauw bord: &Klevering.

nog meer: tuinieren