Vingerhoedskruid Gloxiniiflora

beeld vtwonen Beeld

Welke kleur bloemen heeft vingerhoedskruid?

Het vingerhoedskruid Digitalis purpureaGloxiniiflora‘ is een selectie grootbloemige rassen, waarin verschillende bloemkleuren vertegenwoordigd zijn.

Lees verder onder de advertentie

Hoe groeit vingerhoedskruid Digitalis purpurea ‘Gloxiniiflora’?

Gewoon vingerhoedskruid, Digitalis purpurea, is de meest bekende soort en komt voor in heel Europa, dus ook in ons land. Het is een tweejarige plant. In het eerste jaar vormt de Digitalis purpurea ‘Gloxiniiflora’ rozetten op de grond. In de zomer van het jaar erop ontwikkelt zich een stengel van ruim een meter hoog met trossen bloemen die slechts aan een kant te zien zijn. Daarna zaait gewoon vingerhoedskruid zich uit. Het is daarom een zeer geschikte plant om te laten verwilderen tussen bomen en heesters. Hij kan ook in de border worden toegepast, maar de planten verplaatsen zich omdat ze zich steeds op andere plaatsen weer uitzaaien. Soms komen bij deze soort bloemen voor die afwijken, ze zijn dan plat van vorm. Dit verschijnsel noemt men een pelorie, wat niet overgaat met zaden op het nageslacht.

Is vingerhoedskruid giftig?

Het vingerhoedskruid is een op het oog sympathieke plant. De stengel met prachtige tros klokvormige bloemen is een eyecatcher in de zomer. Echter, zet de bloemen niet zomaar op je vingers, want de plant is giftig. Alle soorten vingerhoedskruid bevatten de giftige stof digitaline. Deze stof wordt in medicijnen gebruikt voor regulering van de hartactiviteit. Dit laat hommels er niet van weerhouden de bloemen veelvuldig te bezoeken.

Hoe kan ik Digitalis purpurea ‘Gloxiniiflora’ onderhouden?

Vingerhoedskruid stelt weinig eisen aan de grond, maar deze mag niet te nat zijn. Gewoon vingerhoedskruid groeit van nature aan bosranden en houdt dan ook van humusrijke grond en een licht beschaduwde plaats. Als u de bloemstengels na de bloei wegsnijdt, heeft u kans op tweede bloei in het volgende seizoen. Naast de Digitalis purpurea ‘Gloxiniiflora’ zijn er meerdere soorten van Vingerhoedskruid, in de plantenindex is hier meer informatie over te vinden.

Lees verder onder de advertentie

Bestel de plant direct.

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijnse naam

Digitalis 'Gloxiniiflora'

Cult

'Gloxiniiflora'

Familie

gewoon vingerhoedskruid

Latijnse familie

purpurea

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Eventueel stengel afknippen na de bloei.

Bemesting

Geef humusrijke mest.

Winterhard

volkomen

Bodem

humusrijke grond

Vochtigheid

normaal

Lees verder onder de advertentie

Licht

Type

Zon, Halfschaduw

Beschrijving

zon tot lichte schaduw

Hoogte

Minimaal

100

Maximaal

150

Beschrijving

100-150 centimeter

Kleuren

Kleurbeschrijving

gemengd

Lees verder onder de advertentie

Bloeitijd

Begin

Juni

Eind

Juli