WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Laat de zomer maar komen: Fest lanceert eerste buitencollectie

De zomertijd is ingegaan, de lente is officieel begonnen en dus is het tijd voor het zomerklaar maken van je tuin of balkon. Wanneer je nog op jacht bent naar een nieuwe parel voor buiten, kun je je hart ophalen bij Fest. Het Amsterdamse interieurmerk lanceert namelijk haar eerst buitencollectie.

Gat in de markt

Fest Amsterdam is in 2013 opgericht door Femke Furnée. Volgens de destijds 26-jarige blondine ontbrak er een plek waar ze origineel en toch betaalbare meubels kon vinden, en dus besloot ze dit zélf te maken. Femke: ‘Ik zocht mooi design voor een goede prijs, maar kwam erachter dat dat niet gemakkelijk te vinden is. Aan de ene kant heb je het massa-aanbod van de woonboulevards, aan de andere kant de voor mij onbetaalbare high-end designmerken. Ik besloot in het gat daartussen te springen.’

Buitencollectie

Inmiddels heeft het merk zes eigen winkels én een online store. Voorheen kon je er alleen meubels en accessoires voor binnenshuis bemachtigen, maar nu komt Fest met een eerste buitencollectie; Fest outdoor. De collectie bestaat onder andere uit een buitenbank, een grafisch vloerkleed en verschillende kussens om je tuin, patio of (dak)terras een make-over te geven.

LEES OOK
Terras inrichten? Met deze tips haal je het maximale uit je tuin

Fest buitencollectie bank
Fest Amsterdam buitencollectie 2022

Duurzaam bankstel

De buitenbank is gebaseerd op de Dunba-bank, die al jaren een bestseller is. Deze kent nu ook een variant voor buiten, in een robuust en toch elegant, strak jasje. Deze variant is bekleed met een zachte, geweven stof in off white kleur. De stof van het bankstel is duurzaam geproduceerd van 100% Olefin. Bang voor verkleuring van de lichte kleur hoef je niet te zijn, want dit materiaal is sterk en staat bekend om zijn hoge kleurvastheid. De robuuste bank is ook bestand tegen het wisselvallige zomerweer, dankzij de vocht- en waterafstotende laag.

Kussens en buitenkleed

De gezellige zithoek buitenshuis maak je af met een zwart-wit voerkleed met grafisch uiterlijk en een paar gezellige kussens uit de buitencollectie. Voor deze items geldt hetzelfde duurzame liedje: want ook deze zijn allemaal gemaakt van Olefin. De kussens zijn beschikbaar in de kleuren oyster en mint, en in off white en surf blue.

De Fest buitencollectie is vanaf 1 april te koop in de brand stores en online te bestellen via de website.

nog meer: tuinieren