Zevenbladpesto

Zevenblad is een hardnekkig onkruid, maar gelukkig is al dat groen ook nog ergens goed voor. Maak er een lekkere pesto van!

Zevenblad

m1nydvoqg6ci

Recept Zevenpladpesto

Blogger Cathelijne had haar aardbeienbed vrij gemaakt van alle plantjes en wortels van zevenblad, maar toch kwam het weelderig terug bij de frambozen. In plaats van weer handmatig alle zevenblad te verwijderen, maakte ze er pesto van.

Recept voor 4 personen:

  • 2 handen vol jong zevenblad (ongeveer 25 gram)
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 50 g walnoten
  • 70 g Pecorino en Parmigiano (geraspt)
  • olijfolie
  • peper en zout

Doe alle ingrediënten (behalve de olie) in de keukenmachine en laat deze kort draaien totdat alles goed gemengd, maar nog wel in stukjes, is. Voeg al draaiend de olie in een straaltje toe. Niet te lang doordraaien, want dan wordt het te papperig. Voeg zoveel olijfolie toe totdat de pesto een mooie smeuïge structuur heeft.

Lekker voor door de pasta, tomatensoep of op een boterham. Eet smakelijk!

Bron: Fotografie Cathelijne

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Anoniem op 11 maart 2014 om 09:39

Schijnt ook nog gezond te zijn.

>

Anoniem op 22 mei 2013 om 08:04

Bedankt voor het recept van de zevenbladpesto, mijn zwagers tuin heeft wat teveel van dit onkruid nu kunnen we daar eens wat lekkers van gaan maken.

Shop suggesties

Inspiratie suggesties