WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Yoga in eigen tuin

Ik weet het, je kunt het zo gek niet bedenken en er wordt wel een dag aan gewijd. In het geval van internationale yogadag op 21 juni is dat helemaal niet zo erg: over de hele wereld worden namelijk gratis yogalessen aangeboden. De smaak te pakken? Yoga is het fijnste in een groene omgeving dus je tuin is een uitgelezen plek. Deze yogaplanten ritselen zacht, ruiken lekker of prikkelen je zintuigen op een andere manier.

5x yogaplanten bij uitstek

  1. Bamboe: de yogaplant bij uitstek die zorgt voor rust en evenwicht. De bladeren ritselen zachtjes in de wind en het groen werkt rustgevend. Let op dat je voor niet-woekerende bamboesoorten kiest anders slaat het rustgevende gevoel al snel om in frustratie.
  2. Lavendel: een mini-haagjes rond je yogaplek zorgt voor subtiele parfumgeuren bij een windvlaag.
  3. Siergrassen: aaibaar zacht en ze deinen al net zo mooi in de wind als bamboe. Sommige exemplaren ritselen ook mooi in de wind.
  4. Waterlelie: kabbelend water brengt een ontspannen sfeer en waterlelies zorgen voor een Oosters accent. Kikkers gebruiken de waterlelie als rustplek.
  5. Tijm: Adem in, adem uit… Vanwege de heerlijke geur die vrijkomt als je het kruid aanraakt. Helemaal super is daarom kruiptijm dat je tussen de tegels van je yogaterras plant.

echinacea

Gefladder graag

Vlinders worden in de spirituele wereld gezien als de boodschappers. Een goede reden dus om ze in groten getale naar je tuin te lokken. Goede en mooie planten hiervoor zijn vlinderstruik (Buddleja), rode zonnehoed— ook in voor een zonnegroet – (Echinacea) en ijzerhard (Verbena). Die laatste bloeit eindeloos!

Kristel blogt over tuinieren

tuinexpert KristelOntspannen kan alleen wanneer je omringd wordt door groen, vindt blogger Kristel Engelen. Kristel schrijft op vtwonen.nl/kristel met passie over alles wat met groen te maken heeft. Geen stijve bloemenperkjes of sfeerloze tegelvlaktes, maar knusse sfeertuinen met mooi gestylde zithoeken en wulpse bloemenborders. Dát is het echte buitenleven volgens haar. Voor Kristels werk als groenjournalist is ze altijd op de hoogte van de laatste groentrends, waarvan ze de highlights met vtwonen deelt. Ook in de weekenden experimenteert ze erop los: haar vensterbank is een laboratorium van stekken, jonge zaailingen en spannende combi’s van snijbloemen uit eigen tuin.

Foto’s: Mooiwatplantendoen.nl

nog meer: tuinieren