WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Barbecue in de winter

Bij het woord barbecueën denk je meestal aan de zomer, maar juist bij koud weer wordt een barbecue pas echt gezellig. Ook tijdens de koude dagen kun je in de tuin genieten van een winterbarbecue.

Barbecueën in de winter wordt al veel gedaan in landen als Amerika en Canada. In Nederland wordt het ook steeds populairder. Dat is weer eens wat anders dan gourmetten met de feestdagen!

Koud?

Een winterbarbecue doe je bij lage temperaturen, maar je hoeft het echt niet koud te hebben. Ga heerlijk om het barbecuevuur zitten en kleed je goed warm aan. Zet bijvoorbeeld vuurkorven neer voor extra warmte en zorg voor gezellige verlichting. Om de warmte beter vast te houden, kun je een partytent neerzetten.

De barbecue

Als je bij lage temperaturen gaat barbecuen, kun je beter kiezen voor kokosbriketten in plaats van brandstof. Deze briketten zijn plantaardig en blijven langer branden. Sommige mensen besluiten zelfs boven snoeihout te grillen.

Winters eten

Om in de wintersferen te blijven, kun je beginnen met een winters soepje. Kies bijvoorbeeld voor pompoensoep. Ook mag een glas glühwein of een beker warme chocolademelk niet ontbreken. Daarnaast kun je van alles grillen, bijvoorbeeld wild met gepofte aardappelen.

Tip: je kunt ook kookworkshops volgen voor een winterbarbecue.

nog meer: tuinieren