WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Vijf tips tegen katten in de tuin

Grappige kattenfilmpjes maken een mens gelukkig. Katten die je tuin verwoesten zijn minder leuk. Wij delen vijf handige tips om je tuin te beschermen tegen de geniepige jagers van de buren.

bu9ykuuqj3mz

  • Wijnruit weert katten af. De beestjes zijn allergisch voor deze plant. Echter is één wijnruit niet voldoende om je ongewenste gast weg te krijgen. Je hebt minstens een halve border nodig. Pas wel op: ook sommige mensen zijn allergisch.
  • Je hebt net je bloemperkje bijgewerkt en dan loopt de poes van je buren er doorheen. Weg mooie bloemen. Strooi koffiedik in het perkje om dit te voorkomen. Katten houden niet van de sterke geur.
  • Bang dat een kat de vogels in je nestkastje stoort? Zorg dat het voer en het vogelhuisje hoog van de grond hangt. Ook een gepaste afstand van de schutting is nodig om de jagers op afstand te houden.
  • Konijnenkeutels zijn goed voor twee dingen. De keutels houden de katten weg én je tuin is weer volledig bemest!
  • Hoe meer begroeiing, hoe minder katten. De sluwe beesten hebben een hekel aan bodemdekkers. Ze zullen hierdoor eerder in de tuin van je buren komen, dan bij jouw volgroeide grond.
nog meer: tuinieren