WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Tuinblog: groentenuitedegem

Op tuinieren.nl verschijnen regelmatig blogs over tuinen, planten en dieren. Maar daarin zijn we absoluut niet de enige, er zijn meer leuke tuinblogs dan je denkt. Daarom zetten we maandelijks tuinblogs in het zonnetje. Deze maand: groentenuitedegem.be.

tuinblog groenteuitedegem volkstuin tuinblog groenteuitedegem volkstuin

Van jongs af aan

Met zijn 28 jaar is Robby uit het Belgische Edegem niet bepaald de persoon die je verwacht achter een moestuin. Toch heeft hij er maar liefs drie in zijn bezit: eentje van tien vierkante meter in zijn eigen tuin waar vooral aardbeien, slasoorten en wat kleinere wortelgewassen groeien. Daarnaast huurt hij een stukje grond in een kas waar hij tomaten, courgettes, komkommers, paprika’s en koolsoorten kweekt en last but not least heeft hij sinds dit jaar een stuk grond in de volkstuintjes van Edegem. Robby: “Mijn enthousiasme voor moestuinieren komt door mijn grootouders, die vroeger een grote moestuin hadden met alles erop en eraan. Als klein jongetje liep ik meteen hun moestuin in om rabarber te eten, in warme kastomaten te bijten of alle kruisbessen op te eten (die dan nog zuur waren) tot ik er buikpijn van kreeg.”

Smaakbommetjes

Het moestuinieren is Robby met name om de variëteit en de smaak te doen: “Alles wat je zelf teelt, smaakt beter dan in de winkel,” vertelt Robby. “En je eet eens niet elke dag dezelfde saaie rode radijzen. Als je zelf een tuin hebt, kun je ze in alle smaken en vormen krijgen! Bovendien is een volkstuincomplex een gigantische open plek waar je mensen ontmoet met dezelfde instelling. Ik maak er een babbeltje, krijg veel tips en geef en krijg veel extra groenten. Ook helpt het werken in de tuin voor mij om te ontspannen na een lange werkdag. Want ik ben ook nog copywriter binnen een reclamebureau. Daarnaast maak ik graag lange wandelingen met mijn hond, hou van koken en heb een eigen wijnclub.”

Meer jongeren de tuin in

Robby startte zijn blog groentenuitedegem.be om mensen enthousiast te maken voor het moestuinieren: “Ik snap niet dat er zo weinig mensen van mijn leeftijd zijn die er de charme van inzien. Door het bloggen hoop ik dat ik het moestuinieren ook voor jongere mensen toegankelijk kan maken. Als er dit jaar dankzij mijn blog vijf mensen begonnen zijn met het telen van eigen groenten, dan ben ik een gelukkige man! Ik zeg altijd: start gewoon met moestuinieren en laat de excuses als ‘ik heb geen groene vingers’, ‘ik heb geen tijd’ of ‘ik heb daar de plaats niet voor’ achterwege. Natuurlijk gaan er dingen mislopen en je gaat minder tijd hebben. Maar zodra je je eerste zelfgeteelde groenten of kruiden eet, dan ga je beseffen dat het het allemaal waard was.”

Blogtip

Ook een blog beginnen? Robby heeft nog een tip: “Blog alleen omdat je het graag doet en vooral over iets waardoor je écht gepassioneerd bent. Anders hou je het niet vol. Blog zeker niet voor de gratis spullen die je toegestuurd krijgt of omdat je er geld mee wilt verdienen. Deze dingen komen vanzelf wel, als je de blog maar met liefde onderhoudt.

Bron: Fotografie groentenuitedegem.be

nog meer: tuinieren