WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Top 10 romantische planten

Wil je een beetje romantiek in je tuin brengen? Kies dan voor romantische planten in je tuin. Om elk jaar weer te genieten hebben wij voor jou de top 10 romantische vaste planten samengesteld!

romantische-planten

Romantische tuin

Een romantische tuin kenmerkt zich door kleurrijke borders vol rijk bloeiende planten. Het is een gezellige buitenruimte, vol geur en kleur, waarin je optimaal kunt ontspannen. De klassieke Engelse cottagetuin is een grote bron van inspiratie. Ronde vormen voeren de boventoon en kronkelende paadjes lopen langs gezellige zitjes.

Romantische vaste planten

Vaste planten komen elk jaar weer terug en vragen nauwelijks onderhoud. Droom je van veel verschillende bloemen in weelderige borders? Dan zijn deze planten de oplossing:

  1. Irissen
  2. Margrieten (Leucanthemum)
  3. Pioenrozen (Paeonia)
  4. Riddersporen (Delphinium)
  5. Klokjesbloemen (Campanula)
  6. Floxen (Phlox)
  7. Lupines (Lupinus)
  8. Vingerhoedskruid (Digitalis)
  9. Ereprijs (Veronica)
  10. IJzerhard (Verbena)

Nu planten

Vanaf mei zijn romantische vaste planten in een groot aantal kleuren en soorten verkrijgbaar. Het voorjaar is een uitstekende tijd om ze in de tuin te zetten, want je kunt er dan al meteen van genieten. De meeste soorten doen het goed op een plekje in de volle zon of de halfschaduw. Zorg voor losse vruchtbare grond, zet de kluit in de aarde en druk het daarna stevig aan. Als laatste stap is het goed om de planten direct veel water te geven.

romantische planten

Ook bloembollen staan mooi in de romantische tuin, kijk maar eens naar deze combi van Phlox ‘Emerald Cushion Blue’ en tulpen.

Bron: Fotografie iVerde

nog meer: tuinieren