vtwonen

TomTato

Een plant waar zowel tomaten als aardappelen aangroeien? Het kan. In de UK is de TomTato te koop, een combinatie tussen een tomato– en potatoplant.

Tomtato

TomTato

Door te enten is het mogelijk om twee planten te combineren. Deze TomTato van Thompson & Morgan is wel heel bijzonder. Het combineren van een tomaat en een aardappel is wel eens eerder gedaan, maar het resultaat was meestal niet te pruimen. Bij deze plant is de smaak wel goed en op het moment dat de tomaten rijp zijn kunnen de aardappelen ook worden geoogst.

Enten

Deze plant is ontstaan door de onderkant van een aardappelplant en de bovenkant van een tomaat op elkaar te enten en is dus niet genetisch gemanipuleerd. Wist je dat je ook zelf bomen kun enten?

Bron: Fotografie Thompson & Morgan

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Marie (tuinieren.nl) op 10 september 2015 om 07:57

Hoi, een biologisch wonder in je tuin. Je kunt nu goed zien dat de aardappel en de tomaat familie van elkaar zijn. Na de bloei maakt een aardappel een besje, wat in het begin op een tomaat lijkt. Alleen groeien ze niet verder. Let op! Dit besje is giftig! Het gaat bij de aardappel om het ondergrondse gedeelte. Je kunt de aardappels nu al oogsten, knip het loof eraf en wacht dan een paar dagen voordat je de aardappels opgraaft. ~Marie

>

Janse op 3 september 2015 om 15:50

Hallo, ik heb mijn moeder een paar aardappels gegeven om in de tuin te planten. Nu groeien er zowel aardappels als tomaten aan. Wij hebben de plant NIET geënt en toch groeit het op deze manier!!! Zo bijzonder om te zien. Maar hoe??!!

>

Marie (Tuinieren.nl) op 14 juli 2014 om 15:40

Hoi Miriam, je kan deze plant niet zaaien, de tomaat wordt zeg maar, geplakt op een aardappelplant. Probeer het bij Thomson en Morgan, de naam die vet geschreven is in de tekst hierboven.

>

miriam op 29 juni 2014 om 10:35

Hallo ik heb intressen in uw Tom Tato
Graag zou ik willen weten hoe je deze zaadjes ervan
kan bestellen.
Alvast Bedrankt

>

bmoleman op 1 februari 2014 om 15:18

hou d mij op de hoogte v d niewe ontwikkelingen.

Shop suggesties

Inspiratie suggesties