WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Sprokkelboom

Op zoek naar kerstversiering voor buiten? Knutsel een mooie kerstboom in elkaar  van sprokkelhout.

Dit boompje kan bijna iedereen zelf in elkaar zetten. Wat je nodig hebt is een dikke plank van 6 cm breed, een zaag en een schroefmachine.  Je hebt 12 dikke taken nodig, maar de korte stukken kun je natuurlijk uit één tak zagen. Misschien wilde je net een boom snoeien. Voor veel boomsoorten is de vroege winter immers de beste tijd om dit te doen. In dat geval heb je geluk, want uit een berg snoeihout kun je de mooiste takken te selecteren.

Zo doe je dat

De langste tak zaag je af op 50 cm. Bij elke volgende tak trek je hier steeds 4 cm vanaf. De bovenste tak is dan nog maar 6cm breed, net zo breed als de plank zelf. Schroef de takken in het midden op twee plekken op de plank vast zodat ze niet kunnen schuiven. De schroeven mogen niet achter de plank uitkomen, maar moeten wel diep genoeg in het hout komen. Daarom is het belangrijk dat je een dikke plank en verschillende maten schroeven gebruikt, de ene tak is dikker dan de andere.

Geef de kerstboom nog een mooie ‘piek’ of hang er lichtjes in. Zo heb je er ’s avonds ook plezier van.

Dit idee is afkomstig van Lynda uit Ohio. De  takken zijn afkomstig uit de bossen rond haar kleine boerderij. In haar shop op Etsy, Souvenir Farm, verkoopt ze de rustieke kerstbomen in diverse maten, naast nog veel meer mooi handwerk van hout. Dit exemplaar kost € 45.

nog meer: tuinieren