vtwonen

Romantische stapstenen DIY

Voor deze stapstenen heb je niet veel nodig: een kartonnen buis, een rubberen deurmat, beton en olie. Let’s do it!


Stapstenen
Stapstenen kunnen op veel verschillende plekken neergelegd worden. Op het gazon, in de vijver of in de tuin. Geen één stapsteen is hetzelfde. Dus extra leuk om ze zelf te maken. Houd je van veel groen in de tuin? Plaats dan tussen de stapstenen verschillende lage plantjes. Zo krijgt de tuin een gezellige uitstraling.

  1. Zaag de kartonnen buis in ringen van 5 cm hoog.
  2. Snijd de rubberen deurmat op maat zodat hij in de kartonnen ring past.
  3. Plaats de ringen op een vlakke ondergrond. Vet de ringen en ondergrond in met olie.
  4. Meng het beton en vul de vormpjes. Schud de vorm voorzichtig om het beton gelijkmatig te verdelen en zich te ontdoen van eventuele luchtbellen. Olie het ronde stuk rubber in.
  5. Druk de rubberen mat gelijkmatig in het beton.
  6. Verwijder na 48 uur het stukje rubber en de kartonnen ringen voorzichtig van de stenen. Schuur de scherpe randen van de stenen voorzichtig glad.

Het aanleggen van stapstenen

Het is handig om eerst te bedenken waar je de stapstenen wilt plaatsen. Daarna graaf je de ondergrond weg waar je de stapsteen wilt plaatsen. Breng in het gat specie aan. Is de ondergrond zacht of wil je voorkomen dat de stapstenen gaan verplaatsen in de loop van de jaren? Breng dan een speciemix aan die aangemaakt wordt met water. Om ervoor te zorgen dat de stenen niet scheef gaan legen, egaliseer je de specie. Vervolgens plaats je de stapsteen in het gat, plaats nog een bloempot naast het pad, kleed de tuin aan met verschillende soorten bloemen en je kunt genieten van een gezellige tuin.!

Nog meer zelfmaakideeën

Benieuwd naar meer zelfmaakideeën van beton zoals bloempotten, vogelbadjes en een stoeltje? Die vind je bijvoorbeeld in het boek Concrete Garden Projects van Malin Nilsson & Camilla Arvidsson. Daarnaast zijn er nog een paar andere boeken die ook deze zelfmaakideeën beschrijven. Knutselen maar!

Wil je het terras gezelliger maken en aankleden met tuinaccessoires en tuinmeubelen, maar ben je geen knutselaar? Hieronder staan een paar producten geselecteerd.

El Salvador 50x50 bloempot Grey

Flinders

El Salvador 50x50 bloempot Grey

119.00

ga naar Flinders

sale
Zweedse fakkel

Wehkamp

Zweedse fakkel

14.95,- 10.00

ga naar Wehkamp

Bron: Fotografie Timberpress.co.uk

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Nanda op 13 mei 2014 om 16:45

Hiervoor kun je ook een emmer gebruiken en desnoods deze doorzagen. (eventueel één of meerdere kleine gaatjes in de bodem boren zodat de tegel er makkelijk uitgaat wanneer ie eenmaal gedroogd is)

Groetjes Nanda

>

Kristel (Tuinieren.nl) op 12 mei 2014 om 09:18

Beste Judy. Deze webshop heeft een groot aanbod van posterkokers en industriële kokers: http://www.verzendkokers.nl/. Het beton kun je mengen in een grote bouwemmer of speciekuip als je heel veel gaat maken. Voor de onderkant kun je in principe gebruiken wat je wilt, maar vet het wel goed in met olie zodat het straks gemakkelijk los te halen is. Succes ermee!

>

Judy Diao op 5 mei 2014 om 12:28

Hallo,

Het idee van de romantische staptegels maken vind ik echt super! Ik ben van plan om dat deze week te gaan doen. Maar ik weet niet waar ik een kartonnen buis kan kopen met zo'n grote doorsnee (30-40 cm)? Zijn er winkels waar je dat kan kopen?

En waarin kan je het beste het beton mengen voordat deze in de buis giet? En de onderkant, kan je daar gewoon een glad stuk karton gebruiken?

Groeten Judy

Shop suggesties

Inspiratie suggesties