WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Plantenlabels van aluminium

Plantlabels komen altijd van pas én kun je heel gemakkelijk zelf maken. Bijvoorbeeld van kurk, oud bestek, pollepels of bijvoorbeeld deze van aluminium tape.

Plantenlabels van aluminium tape

Vergeten welke bollen je geplant hebt of welke zaden je in de grond stopte, dat overkomt iedereen. Daarom zijn plantenlabels zo handig, je steekt ze in de grond waar je zaaide of  plantte en je markeert zo de planten die er staan.

Het stappenplan voor deze plantenlabels van aluminium tape vonden we op de weblog Aunt Peaches, die naar eigen zeggen beter is in het zelf maken van plantenlabels dan planten te laten groeien in haar tuin.

Benodigheden

  • Aluminium tape; te koop bij bouwmarkten
  • Plastic messen
  • Een schaar

Stap voor stap

De aluminium tape kun je knippen, maar pas op want de tape is erg plakkerig. Knip de tape zo lang tot je de tape om een plastic mes heen kunt plakken en de naam van de plant erop kunt schrijven.

Als je de tape hebt geknipt en om de messen hebt geplakt kun je in spiegelbeeld de naam van de plant met een pen in de tape ‘kerven’.  De plantenlabels zijn nu klaar voor gebruik.

Let op: het is belangrijk dat je echt aluminium tape koopt en geen andere zilveren tape. Met andere zilveren tapes zijn de plantenlabels namelijk mislukt bij de lezers van Aunt Peaches.

nog meer: tuinieren