Persoonlijk thuisbezorgd

Planten bestellen via internet blijft best een beetje spannend. Je verheugt je enorm op de komst van je nieuwe schat, maar komt die wel heelhuids aan? We belden met Emanuel Hommes van Directplant om te vragen hoe zijn bedrijf werkt.

Hoe werkt de bezorging?

Emanuel Hommes: “Wij verzorgen ons eigen transport en zijn dus geen postorderbedrijf. We brengen de planten tot in de tuin, precies op de plek waar het moet komen. De bezorgers hebben allemaal verstand van planten, dus ze kunnen de nodige vragen beantwoorden. Op dit moment worden er veel beukenhagen en bomen besteld, het is het plantmoment daarvoor, en daarbij krijg je naast het advies van de bezorger ook uitleg op papier mee. Je wilt niet de planten die net uit de volle grond bij de kweker komen uitdrogen.”

Net uit de volle grond?

“Zodra wij een bestelling binnen krijgen, gaan wij naar de verschillende kwekers om de planten te verzamelen. De planten staan maar korte tijd bij ons in de opslag. Zo blijft de plant zolang mogelijk vers.”

Kwekersnetwerk?

Emanuel Hommes: “Wij werken met bij ons goed bekende kwekers samen en garanderen de kwaliteit van de planten. Omdat we dit netwerk hebben, kunnen we het hele jaar door ook bijna elke plant leveren.”

Maar wat kost dat dan?

“Wij vragen wat meer aan bezorgkosten dan een postorderbedrijf. Maar daarvoor krijg je kwaliteitsplanten van de kweker die persoonlijk in je tuin worden afgeleverd. Je kunt de planten ook op meerdere plekken in Nederland komen afhalen om de bezorgkosten uit te sparen.”

Planten bestellen van Directplant? Dat kan natuurlijk ook bij de planten en beplantingsplannen op tuinieren.nl!

Let op: op het moment dat je de border plant zijn de plantjes nog erg klein. Het duurt ongeveer twee jaar tot de border volgroeid is en eruit ziet als op de foto.

Lees meer over de bezorging of het ophalen van planten.

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Anoniem op 22 december 2012 om 00:12

Tsja als je bovenstaande reactie leest dan kun je je toch alleen maar afvragen hoe echt die is? Met welk doel zou je erbij vertellen dat een willekeurige andere leverancier niet goed zou zijn.
De consument van tegenwoordig prikt gemakkelijk door Tanja haar recensie heen... jammer dat veel ondernemers nog deze fout maken.

>

Anoniem op 11 november 2012 om 16:18

De bezorgkosten zijn minimaal als je bedenkt dat de planten tot IN je tuin worden gebracht. Ik had naast planten ook veel aarde nodig, en ook die werd probleemloos in mijn tuin bezorgd. Ideaal!
Alle planten zijn ook prima aangeslagen, wat vaak niet zo is bij andere leveranciers.

Shop suggesties

Inspiratie suggesties