vtwonen

Nieuw: de vlinderhortensia

Hortensia’s zijn echte klassiekers, in bijna iedere tuin is er wel een te vinden. Maar ze staan nu niet bepaald bekend om hun heerlijke geuren. Vanaf nu wel: verwelkom vlinderhortensia Hydrangea paniculata ‘Butterfly’.


m1mygmlqn6r9
Deze nieuwe soort pluimhortensia bloeit van juni tot augustus met geurende, champagnewitte bloemen waar veel vlinders op af komen. Een goed alternatief dus voor de vlinderstruik.

Plant de vlinderhortensia in de zon of halfschaduw en geef de eerste twee maanden extra water. Snoei de pluimhortensia in maart tot 25 cm boven de grond terug.

Deze ‘Butterfly’ hortensia is vanaf 1 mei te koop bij tuincentra. Voor meer informatie: vlinderhortensia.nl.

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Dirk Dicke op 5 augustus 2015 om 19:00

En hier nog zo'n geval. Vorig jaar een vlinderhortensia gekocht voor € 25!! Dankzij andere planten zijn er vlinders genoeg in de tuin, maar deze plant mijden ze als de pest. Inderdaad, er zitten alleen maar vieze bromvliegen op. Wat een verlakkerij!! Ik wil mijn geld terug ...

>

Marjolein op 5 augustus 2015 om 18:14

Ik voel me bekocht. Was best een dure plant, ik heb er vorig jaar bijna 25 euro voor betaald, en nog geen vlinder erop gezien. Sterker nog ik heb veel vlinders in de tuin maar deze plant lijken ze echt te mijden. Wel veel vliegen erop.........

>

Maria op 1 augustus 2015 om 15:49

Helaas, ook hier geen enkele vlinder op de pluimhortensia. Wel gekocht als zijnde een vlinderplant.

>

Sanne op 8 augustus 2014 om 12:12

Hoi,
Ik heb precies hetzelfde, alleen maar vieze bromvliegen! Waarom zitten er alleen maar vliegen op deze struik? Het maakt me niet zoveel uit of er vlinders op zitten maar ik heb geen zin in al die bromvliegen. Help!

>

Marie (Tuinieren.nl) op 5 augustus 2014 om 13:56

Hoi Truus, tuinieren blijft verrassend, staan er wel voldoende planten in de buurt waar de rupsen graag van eten? Eerst rupsen, dan vlinders, weet je nog? Door het warme weer zie je nu steeds meer vlinders, wacht het nog even af.

>

truus janssen op 26 juli 2014 om 13:34

Hallo,
Ook ik heb 2 vlinderhortensia's op het terras. Ik dacht, leuk, gezellig, vlinders in mijn tuintje. Maar helaas, het enige wat ik heb is 50 vieze bromvliegen op mijn struiken.

>

jeroen de vries op 4 juni 2014 om 12:58

leuk dat er nu ook een geurende hortensia bestaat
leuke site hebben jullie

Shop suggesties

Inspiratie suggesties