kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Nieuw: de tulp van Artis

Prachtig is hij, deze nieuwe vroegbloeiende tulp. Speciaal veredeld voor het 175 jarige bestaan van dierentuin Artis, de Tulipa ‘Natura Artis Magistra’.

Vroegbloeiende tulp

De tulp van Artis is vroegbloeiend, hij is geel met een oranje hartje en wordt ongeveer 30 centimeter hoog. Wanneer de bloem volledig geopend is, heeft hij een diameter van 12 centimeter. De bloem opent zich bij zonneschijn volledig en sluit bij schemering. Op dagen wanneer het afwisselend zonnig en bewolkt is, opent en sluit de nieuwe tulp zich meerdere malen per dag.

Bloemen in Artis

Artis bestaat 175 jaar, om dat te vieren heeft Prinses Margriet deze nieuwe Artis-tulp gedoopt. Zij is beschermvrouw van het Koninklijk genootschap Natura Artis Magistra en met de tulpendoop is tevens het jubileumjaar met als thema ‘Artis in Bloei’ geopend. In Artis komen dit jaar maar liefst 175.000 bloembollen tot bloei! Leuk: er is een Artis-app waarin in de speciale ‘Artis in bloei’-route is opgenomen én een bloemenkaart om alle bloemen te kunnen herkennen.

Artis tulp

Er is nu ook een speciaal ‘Artis-zomerbollenpakket’ verkrijgbaar bij Artis. Dit pakket bestaat uit zestig zomerbloeiers zoals Dahlia, Anemoon, Abessijnse Gladiool en Ranonkel.

Lees meer op Artis.nl

nog meer: tuinieren