WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Pop-up vogelbouwmarkt

Vogels voeren is niet meer nodig, het is nu tijd voor een nestkast. En ook met het bouwen van een nest kun je de vogels een handje helpen.

nestmateriaal vogels

Het voorjaar is vroeg losgebarsten. Ik ben met een grote voorraad vogelvoer blijven zitten. Hoop dat het goed blijft tot de volgende winter. Ik kan mijn restaurant weer sluiten. Al heb ik besloten de snackbar open te houden.

Tijd om de B&B te openen. In het winterseizoen heb ik de nodige onderhoudswerkzaamheden gepleegd. En met succes, alle nestkasten zijn besproken. We hebben een mezenkast nog snel van een landingsstok voorzien omdat dat voor het mussenpaar, dat het huis geclaimd heeft, wat makkelijker aanvliegen is. Service van de zaak. Deze gasten hebben trouwens speciaal geboekt vanwege de snackbar.

Daarnaast runnen we tijdelijk een pop-up vogelbouwmarkt. Die heeft bij ons een aantal afdelingen.

  • Afdeling bouwmaterialen: door de hele tuin volop takjes en grasjes, voor elk wat wils. In een lage zinken bak, naast de steen van waaraf gedronken kan worden, staat een grote bloempot met modder. Omdat we op een zandrug wonen is dat hier een schaars goed. En willen we de merel als klant behouden, dan moet er modder zijn voor het pleisterwerk van zijn nest.
  • Afdeling stoffering: hond Phien wordt regelmatig geborsteld en de plukken gaan direct in een haarcontainer. Op dezelfde afdeling een bak met droog mos. Niet aan te slepen, echt een gewild artikel. 

nestmateriaal vogels

En nu maar hopen dat de klanten tevreden zijn. Ben zo benieuwd naar de reviews!

Lees meer over vogels in de tuin op onze site.

nog meer: tuinieren