vtwonen

Pop-up vogelbouwmarkt

Vogels voeren is niet meer nodig, het is nu tijd voor een nestkast. En ook met het bouwen van een nest kun je de vogels een handje helpen.


nestmateriaal vogels

Het voorjaar is vroeg losgebarsten. Ik ben met een grote voorraad vogelvoer blijven zitten. Hoop dat het goed blijft tot de volgende winter. Ik kan mijn restaurant weer sluiten. Al heb ik besloten de snackbar open te houden.

Tijd om de B&B te openen. In het winterseizoen heb ik de nodige onderhoudswerkzaamheden gepleegd. En met succes, alle nestkasten zijn besproken. We hebben een mezenkast nog snel van een landingsstok voorzien omdat dat voor het mussenpaar, dat het huis geclaimd heeft, wat makkelijker aanvliegen is. Service van de zaak. Deze gasten hebben trouwens speciaal geboekt vanwege de snackbar.

Daarnaast runnen we tijdelijk een pop-up vogelbouwmarkt. Die heeft bij ons een aantal afdelingen.

  • Afdeling bouwmaterialen: door de hele tuin volop takjes en grasjes, voor elk wat wils. In een lage zinken bak, naast de steen van waaraf gedronken kan worden, staat een grote bloempot met modder. Omdat we op een zandrug wonen is dat hier een schaars goed. En willen we de merel als klant behouden, dan moet er modder zijn voor het pleisterwerk van zijn nest.
  • Afdeling stoffering: hond Phien wordt regelmatig geborsteld en de plukken gaan direct in een haarcontainer. Op dezelfde afdeling een bak met droog mos. Niet aan te slepen, echt een gewild artikel. 
nestmateriaal vogels

En nu maar hopen dat de klanten tevreden zijn. Ben zo benieuwd naar de reviews!

Lees meer over vogels in de tuin op onze site.

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Kristel (tuinieren.nl) op 3 juni 2015 om 11:11

Hoi Nathalie, je zou het eens kunnen proberen. Ze zullen je in de bouwmarkt snel genoeg laten weten of dit ook bruikbaar is ;)

>

Natalie van de ven op 28 mei 2015 om 09:49

Heel leuk artikel. Zouden we ook onze eigen haren in de bouwmarkt kunnen deponeren ? Aangezien ik geen huisdieren met bruikbaar haar heb ?

>

Cora Westerink op 21 maart 2014 om 17:02

Dag Ellen, Zoals je kunt lezen blijft de 'snackbar' open. Zaad, brood en kruimels voer ik het hele jaar door. Vetbollen haal ik weg, die worden toch een beetje ranzig op den duur. Zodra er weer insecten zijn kijken de mezen er ook niet meer naar om.
Groet, Cora.

>

kvgr op 21 maart 2014 om 15:50

Te gek idee en te gek artikel!!

>

Clarissa (tuinieren.nl) op 18 maart 2014 om 09:30

Dag Ellen, dat klopt helemaal. Voeren is niet meer nodig, maar het mag natuurlijk wel. Meer kun je hierover lezen bij http://www.tuinieren.nl/a/zelf-maken/vogels-voeren" title="Vogels voeren" rel="nofollow">vogels voeren.

>

Ellen van der Peet op 17 maart 2014 om 17:49

Hoi, je mag je vogelvoer op gebruiken! Alleen geen pinda's laten hangen, daar stikken jonge vogeltjes in. Vogelbescherming adviseert hele jaar door bij voeren, vooral in het voorjaar als ze druk met voederen zijn. Nieuwe inzichten dus. www.groenjournalistiek.nl

Shop suggesties

Inspiratie suggesties