vtwonen

Een muur vol groen

Lege plek aan de muur? Dan kun je er een mooie print van een bloem of plant ophangen. Maar wat dacht je van een muur vol met deze mooie prints?

Planten aan de muur

Groen in huis komt gelukkig steeds vaker voor en niet alleen in de vorm van planten of bloemen, maar ook in de vorm van mooie prints. 101 Woonideeën kwam op het idee om een muur vol te hangen met mooie prints van bloemen en planten. Leuk om thuis ook te doen als je een vrije muur hebt!

Nodig

  • kleurenprinter
  • A4 papier
  • botanische tekeningen, bijvoorbeeld gekopieerd uit boeken
  • spuitlijm permanent

Stappenplan

Print alle afbeeldingen op het papier en plak ze met spuitlijm op de muur. Eventueel kun je met potlood een rechte lijn op de muur tekenen zodat je zeker weet dat de prints recht boven en naast elkaar op de muur komen.

Je kunt de afbeeldingen het beste op 100 grams papier of zwaarder printen, dan is het effect het mooist. Wil je de muur ook nog kunnen schoonmaken? Lak deze dan af met een transparante laklaag.

Geen mooie botanische tekeningen gevonden? Er zijn online gratis downloads te vinden!

Een groene muur was ook te zien op de Woonbeurs 2013.

Bron: Fotografie 101 Woonideeën

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Kristel (tuinieren.nl) op 7 mei 2015 om 08:31

Leuk idee! Vergelijk het met behang. Dat breng je ook met lijm aan en er blijven altijd restjes achter die je af moet steken als je dit eraf haalt. Maar raadpleeg voor de zekerheid even een klusjesman, helaas zijn wij geen experts op dit gebied. Succes!

>

i.jansen op 3 mei 2015 om 11:16

ik wil dit heel graag doen op de glad gestucte muur, maar ik vraag me af hoe de muur er uit komt te zien als je na een tijd de plaatjes er weer af wilt halen, en ook hoe je de plaatjes er weer af haalt.

Shop suggesties

Inspiratie suggesties