kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Keuken kruidentuin

Op steeds meer plaatsen kun je kruidenplantjes kopen, niet alleen in het tuincentrum, maar ook bij zo wat elke supermarkt. Verse tuinkruiden zijn populair. En dan niet altijd uit de tuin, maar ook uit een mini kruidentuintje in de keuken.

Keuken kruidenKeuken kruidentuinVerticale tuin

Creatief met kruiden

Op internet komen veel bloggers met allerlei creatieve ideeën voor een “indoor herb garden”. Neem eens een kijkje op Pinterest en je ziet oneindig veel kruidentuintjes voor in de keuken. Glazen potten en oude blikken worden hergebruikt als plantenpot. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Op z’n kop

De potten hieronder zijn helaas niet in Nederland te koop, maar wel leuk ter inspiratie. Farmhousewares verkoopt houten bakken voor aan de muur, die kun je mooi naast de eettafel ophangen. Of hang potjes met kruiden op zijn kop boven je aanrecht. Zo’n ondersteboven kruidentuin kun je ook zelf maken. In de blog Hanging Herb Garden van Phersephone Magazine staat een uitleg hoe je dat kunt doen.

Verticale moestuin

Naast op zijn kop is er ook nog verticaal. De verticale tuin hieronder is van Bright Green Usa, zij groeien er naast kruiden ook nog eens groenten in. Wie weet wordt dat de trend van de toekomst: moestuinieren in de keuken.

Bron: Fotografie Curb Your Consumerism, Farmhousewares.comFurniturefashionBright Green Usa.

nog meer: tuinieren