kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Hoera, houtsnippers!

Wachten duurt altijd lang en wachten op lekker tuinweer helemaal!

Houtsnippers tuin bodembedekker
Mijn man kwam erg enthousiast terug van een rondje met de hond. Langs de weg waaraan wij wonen staan eiken en die zijn afgelopen week opgesnoeid. Vandaag hadden de werkmannen een grote hakselaar tot hun beschikking en een deal was snel gemaakt. Want met de levering van een kar houtsnippers kan er toch al wat gebeuren!

Wieden

Achter mijn grootste borders had ik altijd al een snipperpaadje om vanaf de achterzijde te kunnen wieden. Dat bevalt zo goed dat ik het afgelopen najaar achter elke border een strook vrijgemaakt heb, waar nu snippers gestrooid kunnen worden. Alleen in het kale seizoen zichtbaar, zodra de groei weer in de planten zit is zo’n paadje snel niet meer te zien. Voordeel van snippers in deze tijd is het hoge ‘houtgehalte’ van het materiaal, omdat er weinig blad tussen zit. Met deze kwaliteit hoop ik twee tuinseizoenen te kunnen doen.

Handig

Niet alleen voor het wieden is het handig. De hoogste planten staan vaak achteraan en voor het snel kunnen steunen van planten, die dreigen om te vallen, omdat ze na een regenperiode erg snel zijn gegroeid, is het fijn dat je niet vanaf de voorkant tussen de planten door hoeft te worstelen. Ook in tijden van droogte is met een emmer water snel even de ergste nood gelenigd voor een grote pol die uit elkaar dreigt te vallen.

Geheime paadjes

Ik ben blij met mijn paadjes, dat merk je wel. En zelfs al heb je allang paadjes achter de borders, dan zul je het met me eens zijn dat het ook voor die onrust, die gelijk met de eerste bollenneuzen de kop opsteekt, een uitkomst is! Lekker kruien met houtsnippers! Ik heb mijn man niet meer gezien vandaag. En o ja, mijn kleinkinderen vinden het ook geweldig, al die ‘geheime’ paadjes.

Ook zelf houtsnippersmaken? Huur een houtversnipperaar bij huren.nl.

nog meer: tuinieren