kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Hangplanten zijn terug

In de jaren 70 ontkwam je er niet aan, overal bungelden hangplantjes; en ze zijn nu helemaal terug! Overal duiken ze weer op, maar dan wel in een modern jasje.

HangplantenHangplanten

Zowel binnen als buiten, bijvoorbeeld op balkon en veranda, zijn hangplanten weer populair. Het gaat echter niet alleen meer om de plant, een bijzondere pot is minstens zo belangrijk.

Prachtige potten

De hangplanten op de foto zitten in potten van oude puddingvormen (Angus&Celeste). Ook bijzonder zijn de handgemaakte aardewerken potten van twpottery en onderstaande planthangers van strijkkralen (Peaches + Keen). Meer hangplant-inspiratie vind je op het blog van 101woonideeën.

Macramé

Macramé plantenhouders zie ik heel veel binnen deze de trend. Het leuke is dat je deze zelf kunt maken. Met behulp van ons stappenplan voor een macramé plantenhouder decoreer je zelf je huis, tuin of balkon.

Zonder pot

Hangplanten zonder pot? Ja dat kan ook, de Japanse kokedama is een hangplant in een bol mos. Je kunt ook zelf een kokedama maken, en het is niet eens zo moeilijk.

Er zijn veel planten geschikt als hangplant. Voor een mooie selectie kun je eens kijken naar het aanbod hangplanten van Bakker-Hillegom.

Bron: Fotografie Angus&Celeste

nog meer: tuinieren