Gras onderhouden

Je wilt een diep groen gazon, maar het liefst wel zonder al te veel gedoe. Normaal gesproken moet je bekalken, bemesten, verticuteren, luchten en bij sommige maaiers het oude maaisel ook nog weghalen. Maar er is een oplossing die ervoor zorgt dat jij je gazon makkelijk kan onderhouden.
gras

Gazonmeststof

Er is nu een nieuwe gazonvoeding die je veel werk uit handen gaat nemen. Deze gazonmeststof heet DCM Microgazon Plus. Daarin zitten meststoffen, kalk, magnesium en nuttige bacteriën. En juist die bacteriën zijn belangrijk! De bacteriën zorgen er namelijk voor dat het maaisel wat tussen je gras komt te liggen en afgestorven mos automatisch wordt omgezet tot voedingsstoffen. Dat zorgt ervoor dat het afbraakproces versnelt.  Bovendien stimuleren die bacteriën ook nog eens het bodemleven in de grond. Uiteindelijk is verticuteren dus niet meer nodig.

Werkzame stoffen

De Microgazon Plus strooi je tussen februari en oktober. Er zit ongeveer voor 100 dagen aan werkzame stoffen in. Die werkzame stoffen gaan ook via de wortel het mos in. Daardoor verkleurt het mos bruin en sterft af.  Door de gazonmeststof hoef je dit niet weg te halen. Bekijk voor meer informatie de video.

Mede mogelijk gemaakt door: DCM.

nog meer: tuinieren

Reacties:

Anoniem op 27 oktober 2015 om 15:56

Heb hortensia’s in een bloembakken staan bij mijn chele in Appelscha kan u mijn vertellen wat daar mee moet doen snoeien of zo laten groeien dit is de eerste keer dat ik een tuin heb

anneleenpeeters op 30 oktober 2015 om 12:03

Hoi, spannend, een eigen tuin! Laat de hortensia lekker staan. Snoei alleen de uitgebloeide bloemen eruit, knip ze net onder de bloem weg. Komend voorjaar zie je wat dode takken zijn, die krijgen geen blad meer. Benut de winter om op deze site te struinen, er staat heeel veel informatie voor beginnende tuiniers op. ~Marie