Tuingereedschap huren

beeld vtwonen Beeld

Voor sommige grote tuinklussen heb je grof gereedschap nodig. Het is vaak te prijzig om dat zelf aan te schaffen. Gelukkig kun je ook tuingereedschap huren, daarmee heb je die klus zo gekaard!

Lees verder onder de advertentie

Tuingereedschap huren

Huren is ideaal, want vaak heb je deze gereedschappen maar één keer nodig en aanschaffen is dan zonde. Als je tuingereedschap wilt huren, bedenk dan eerst goed welk gereedschap je precies nodig hebt. Misschien ga je je tuin opnieuw aanleggen of wil je gaan bestraten. Dan zijn kruiwagen, graafmachines en aanhangers vaak onmisbaar. Maar ook voor klussen als houthakken, een gazon aanleggen of onderhouden en het snoeien van een haag kun je het juiste tuingereedschap huren.

Snoeigereedschap huren

Voor grote snoeiklussen is een handsnoeischaar vaak niet genoeg. Voor het snoeien van een haag kan een elektrische heggenschaar bijvoorbeeld goed van pas komen. Wil je een grote boom gaan snoeien? Dan is een kettingzaag vaak onmisbaar. Voor hoge takken is er ook een telescoop kettingzaag, die staat op een lange steel zodat je gemakkelijk bij die hoge takken kunt. Voor dunnere takken op grote hoogte gebruik je een telescoop snoeischaar.

Hout hakken en versnipperen

Als je flink aan het snoeien bent geweest kun je hout hakken of versnipperen. De snippers kun je bijvoorbeeld gebruiken voor slingerpaadjes of kunnen op de composthoop. Je kunt een hakselaar of versnipperaar huren om dit klusje te klaren. Voor het houthakken zelf is een kloofmachine of wipzaag een uitkomst.

Lees verder onder de advertentie

Onkruid verwijderen

Onkruid verwijderen is een vervelende klus die weinig mensen met plezier doen. Je wilt daarom ook dat het zo makkelijk mogelijk gaat en dat je zo snel mogelijk van het onkruid af bent. Je zou er voor kunnen kiezen om een onkruidspuit te huren om het onkruid te verdelgen. Gebruik in dat geval wel liever een biologisch afbreekbaar bestrijdingsmiddel. Milieuvriendelijker is het om een onkruidbrander te gebruiken. Deze brand het onkruid weg waardoor het afsterft en uitdroogt. Vervolgens kun je het gewoon opvegen. Om je terras snel onkruidvrij te maken kun je een onkruidborstel huren.

Bestraten

Een tuin bestraten is zwaar werk. Maak het jezelf daarom zo gemakkelijk mogelijk door het juiste gereedschap te huren. Een kruiwagen en een stenenkruiwagen zijn eigenlijk onmisbaar. Daarnaast heb je een tuinwals nodig om de grond mooi vlak te krijgen en huur je natuurlijk een moker.

Gazon

Voor het onderhouden van je gazon heb je heel wat gereedschappen nodig. Denk bijvoorbeeld aan een elektrische grasmaaier of een handige zitmaaier. Ook moet je af en toe een gazonbeluchter en een verticuteermachine gebruiken, zodat je gazon kan blijven ademen. Wil je graskanten bijwerken? Dan is een kantensnijder een uitkomst. Ook als je een nieuw gazon gaat aanleggen vind je bij huren.nl wat je nodig hebt. Als je gaat zaaien kun je een tuinfrees gebruiken en bij graszoden gebruik je een graszodensnijder. En vergeet ook niet je gazon af en toe te bemesten. Dat doe je extra eenvoudig met een strooikarretje.

Lees verder onder de advertentie

Tuingereedschap huren doe je bij huren.nl