WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Composiet vlonder maken

In plaats van een vlonder maken van palen, balken en planken, kun je ook kiezen voor het Elementssysteem. Dankzij dit systeem leg kun je in een handomdraai een composiet vlonder maken in je tuin.

Vlonder maken

Composiet vlonder maken

Het Elementssysteem bestaat uit composiet dekdelen, aluminium liggers en bevestigingselementen die precies in de liggers passen. Alle spullen die je nodig hebt zitten in één bouwpakket en je monteert de onderdelen heel eenvoudig met een imbussleutel. Een composiet vlonder maken van Elements is zo gedaan.

  1. Leg de liggers of rails op de plek waar je de vlonder wilt hebben.
  2. Schuif een verbindingselement naar het begin van elke ligger en draai hem vast.
  3. Leg hier de eerste composiet plank overheen.
  4. Plaats weer verbindingsstukjes in de liggers en leg hier opnieuw een plank overheen. Schuif deze goed tegen de voorgaande plank.
  5. De randen van de vlonder werk je af met bijgeleverde sierlijsten. Voor een chique vlonder kun je aluminium strips tussen de planken plaatsen, die je met andere verbindingsstukjes vast maakt.

Tip: Voor een grote vlonder kun je de planken verlengen. Gebruik hier rubberen verbindingsstukken voor, zodat het composiet niet kan gaan werken of uitzetten.

Een grote vlonder aanleggen

De planken van het Elementssysteem zijn in verschillende breedtes verkrijgbaar. Voor een XXL vlonder met planken van 25 cm breed is de werkwijze iets anders dan hierboven beschreven.

  1. Zet de profielen vast op je bestrating, palen of planken (afhankelijk van jouw tuin) met speciale bijgeleverde beugeltjes.
  2. Plaats vervolgens een lijst langs de rand van de vlonder. Hier leg je een extra brede plank van composiet tegen aan. Vergeet hem niet vast te schroeven. Plaats een afstandhouder tussen de planken, zodat het composiet ruimte heeft om te werken.
  3. Herhaal dit met alle volgende planken tot de vlonder aan jouw eisen voldoet en werk tenslotte de rand weer af met een lijst.
  4. Voor een chique composiet vlonder kun je ook hier aluminium strips tussen de planken plaatsen.

Je kunt ook een houten vlonder aanleggen, kijk bij vlonder aanleggen voor het stappenplan en de video’s.

Voor meer informatie: Carp Garant

nog meer: tuinieren