Strepen in het gazon

beeld vtwonen Beeld

Altijd al willen weten hoe jij een mooi gazon met strepen krijgt? Straks kun je direct aan de slag, want strepen in het gazon maaien is makkelijker dan je denkt.

Strepen maken

Strepen in het gazon zien eruit als een kunstwerk en ook jij kunt dit creëren. Belangrijk is dat jouw grasmaaier voorzien is van een achterwals, dat is een stalen, zware rol aan de onderkant van de maaier. Deze wals zorgt ervoor dat de opstaande grassprieten allemaal één kant op worden gebogen. Maai je de andere kant op dan krijg je het verschil van lichte en donkere banen.

Lees verder onder de advertentie

Grasmaaier

De wat zwaardere grasmaaiers zorgen voor meer resultaat en voorkomen dat je slingerende banen krijgt. Met een maaibreedte van 53 centimeter en een veiligheidsstop kun je werken als een echte professional. Op het moment dat er iets gebeurt, stopt de grasmaaier direct. Zo voorkom je ongelukken, wat wel zo veilig is. Lees meer over grasmaaiers kopen.

Gazon onderhouden

Strepen op het gazon zien er prachtig uit, maar het is ook belangrijk voor een mooi gazon om het goed te onderhouden. Want ziet jouw gazon er na het maaien uit als een echt voetbalveld? Vergeet dan niet om je gazon met liefde te verzorgen, zodat je er het hele jaar door van kunt genieten. Meer informatie vind je in het artikel gazon maaien, waar alle maai-tips voor je op een rij worden gezet. Kijk ook bij gazon onderhouden om te lezen wat je in welke maand kunt doen.