WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zonneroosje

Het zonneroosje Helianthemum ‘Snow Queen’ is met het contrast tussen de witte bloempjes en het grijzig viltig blad één van de mooiste zonneroosjes.

Wat voor bloemen krijgt het Zonneroosje?

Het zonneroosje bloeit schitterend in het voorjaar en houdt dit vol tot het begin van de zomer. Zoals de naam al aangeeft, houden ze van zon. Bij slecht weer blijven de bloemen daarom dicht. Omdat er een enorm assortiment is gekweekt, zijn ze verkrijgbaar in alle tinten wit, roze, rood, oranje en geel. Als de bloemen uitgebloeid zijn, blijft deze plant decoratief, omdat hij zijn blad niet verliest. Naast deze gekweekte vorm komt in België en in enkele plaatsen in ons land een natuurlijk vorm voor, het gestippelde zonneroosje met gele bloemen en oranje vlekken. In de tuin vind je het zonneroosje vaak bij muurtjes of in rotstuintjes, omdat hij daar een beetje zijn bladeren kan laten hangen en droog en zonnig staat. Ook in een pot doet het zonneroosje het daarom goed.

Hoe kan ik de Helianthemum ‘Snow Queen’ verzorgen?

Zonneroosjes houden vanzelfsprekend van zon en dienen in droge grond te staan. Te veel vocht in de winter biedt een geringe kans op overleven. Als de winter erg streng is, dan verliest hij toch de bladeren. Meestal lopen ze toch weer uit. In het voorjaar kun je het zonneroosje terugknippen. Als je het zonneroosje ook terugknipt na de bloei, is de kans groter dat hij de winter overleeft.Het is gemakkelijk om een zonneroosje te vermenigvuldigen. Je maakt een hielstekje. Dat betekent dat je een scheutje van een twijgje aftrekt. Daarna plaats je het stekje in een potje met tuinaarde en geeft het af en toe water.

Zelf de Helianthemum ‘Snow Queen’ in een rotstuin planten? Neem dan zeker een kijkje bij een voorbeeld rotstuin op onze site.

Bestel de plant hier.

7qv5sus8bnid_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

groenblijvend

Latijns

Helianthemum 'Snow Queen'

Cult

'Snow Queen'

Familie

zonneroosje

Onderhoud

Verzorging

Bedek de plant met dennen- of sparrentakken.

Snoeien

Terugknippen in voorjaar en na bloei.

Bemesting

Geef wat kalk in het najaar.

Winterhard

matig

Bodem

goed vochtdoorlatende kalkrijke

Vochtigheid

matig vochtig

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zonnig

Hoogte

Minimaal

10

Maximaal

30

Beschrijving

10-30 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Wit

Kleurbeschrijving

wit

Bloeitijd

Begin

Mei

Eind

September

Overige

Groenblijvend

groenblijvend