WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Witte moerbei

De witte moerbei Morus alba heeft grijsgroene, behaarde twijgen. Uit de onopvallende bloempjes ontstaan na bestuiving, witte vruchten die rood verkleuren bij het rijp worden.

Waar komt de Witte moerbei vandaan?

De moerbei komt van nature voor in Centraal-Azië en we kennen hem vooral van de zijderupsen die erop geteeld worden in China. Al eeuwenlang wordt deze boom ook in Europa aangeplant en doet het hier boven verwachting goed, maar in China smaakt het blad waarschijnlijk beter, want hier gedijt de zijderups niet.

Wanneer staat de Morus alba in bloei?

De moerbei is goed te leiden en is dan ook populair geworden als dak- of parasolboom. Het is een prachtige boom met een mooie knoestige stam en mooi gevormde bladeren. Het bladerdek zorgt voor een mooi schaduwrijk plekje, maar pas op voor vallende vruchten. Vanaf half augustus tot ver in september worden de vruchten rijp en als die vallen maken ze lelijke vlekken die eigenlijk onverwijderbaar zijn.

Wat voor standplaats is geschikt voor Morus alba?

De Morus alba staat het liefst in vruchtbare, licht kalkhoudende grond die goed doorwatert is. Lichte schaduw verdraagt hij wel maar hij heeft een voorkeur voor de volle zon, zeker als er vruchten gewenst zijn.

Hoe kan ik de Witte moerbei snoeien?

Als u deze boom wilt snoeien, dan doet u dat het best vanaf begin winter tot midden winter. In die periode is hij in rust en zal hij minder snel bloeden. Regelmatig bemesten met stalmest zorgt voor voldoende voeding en kalk.

 

Bestel de plant direct.

wg45ax58gbt3_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Morus alba

Familie

witte moerbei

Familie latijns

alba

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Eventueel snoeien in de winter.

Bemesting

Bemesten met stalmest.

Winterhard

goed

Bodem

vruchtbare, lichte zandgrond, li

Vochtigheid

normaal

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Maximaal

1000

Beschrijving

tot 10 meter

Kleuren

Eerste kleur

Geel

Kleurbeschrijving

lichtgeel

Bloeitijd

Begin

Mei

Eind

Mei

Overige

Groenblijvend

bladverliezend