WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Trompetbloem

De trompetbloem Campsis radicans Florida‘ heeft prachtige oranjerode bloemen. Het prettige aan deze Campsis is, dat hij al op jonge leeftijd uitbundig bloeit. Campsis radicans ‘Florida’ is afkomstig uit het noorden en oosten van Amerika en heette eerst Bignonia radicans.

Is de Trompetbloem een klimplant?

Het is een mooie klimmer maar dient wel geleid te worden omdat de hechtwortels relatief zwak zijn. Houdt u er wel rekening mee dat het enige jaren kan duren voordat de plant zijn eerste bloemen laat zien.

Wat voor bloemen krijgt de Campsis radicans ‘Florida’?

Het opvallendst van de trompetklimmer zijn de exotisch aandoende, trompetvormige bloemen in felle kleuren. Ideaal om over garages, daken van schuurtjes en pergola’s te laten groeien. De bloei gaat maandenlang door met steeds weer nieuwe bloemen. Hoe warmer en beter de zomer, des te beter groeit deze klimmer. Campsis houdt zonder meer van een warm klimaat en om goed te overwinteren, dienen de wortels dan ook beschermd te worden tegen vorst. Deze heester kan zich metershoog langs palen, latwerken en in bomen winden en kan zich sterk vertakken. Hij houdt zich ook met hechtwortels vast.

Wat voor standplek is geschikt voor de Campsis radicans ‘Florida’?

Trompetbloem houden van een plek in de zon. De voet van de plant staat bij voorkeur in de schaduw. Ze vragen voedzame, niet snel uitdrogende grond.

Kan ik de ‘Florida’ snoeien?

Geef in het vroege voorjaar een goede organische basisbemesting en hij kan dan eventueel ook worden teruggesnoeid. Fors terugsnoeien van de Campsis radicans ‘Florida’ is ook geen probleem. De plant loopt vrij gemakkelijk weer uit. Door terug te snoeien wordt ook eventuele vorstschade weggenomen. Gebruik hiervoor het juiste snoeigereedschap. Op zeer open plaatsen afdekken tegen vorst.

 

Bestel de plant direct.

7bk57t58yz18_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Campsis 'Florida'

Cult

'Florida'

Familie

trompetbloei

Familie latijns

radicans

Onderhoud

Verzorging

Op open plaatsen afdekken tegen vorst.

Snoeien

Snoei eventueel in het voorjaar. Fors terugsnoeien is geen probleem.

Bemesting

Goede organische basisbemesting.

Winterhard

goed

Bodem

neutraal tot kalkhoudend

Vochtigheid

matig vochtig

Licht

Type

Zon

Beschrijving

volle zon

Hoogte

Maximaal

1200

Beschrijving

tot 12 meter

Kleuren

Tweede kleur

Rood

Kleurbeschrijving

oranjerood

Bloeitijd

Begin

Augustus

Eind

September

Overige

Groenblijvend

bladverliezend