WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Sneeuwbal

De sneeuwbal Viburnum carlesii ‘Aurora’ is een zeer gezonde struik. Het is een rijkvertakte en rijkbloeiende struik. De bloemen zijn in knop rozerood en gaan wit open, tevens geuren ze heerlijk zoet.

Wat zijn eigenschappen van de Viburnum carlesii ‘Aurora’?

Viburnum carlesii ‘Aurora’ is gezonder en sterker dan de soort, ook zijn de knoppen intenser rozerood van kleur. Viburnum carlesii is een brede struik (circa 1,5 meter) die bolvormig groeit. De bloemen van deze sneeuwbal geuren heerlijk. Ze zitten in kogelvormige schermen en hebben een doorsnede van zo´n acht centimeter. De bloemen vormen een waar kleurenfeest met lichtrood aan de buitenkant en wit naar binnen toe. Het is een prachtige struik, maar van deze soort is helaas het blad vaak ziek.

Het geslacht Viburnum

Het geslacht Viburnum, dat wel sneeuwbal wordt genoemd, bestaat uit ongeveer 150 soorten heesters en kleine bomen die allemaal een hoge sierwaarde hebben. Er zitten zowel bladverliezende als groenblijvende soorten bij. Ze bloeien meestal wit met grote aantallen bloempjes in schermen die vaak een halve bolvorm aannemen. Vandaar de naam sneeuwbal.

Hoe moet ik de Viburnum carlesii ‘Aurora’ onderhouden?

Vrijwel alle soorten groeien goed in de zon en lichte schaduw en ze houden van iets zure, humusrijke, voedzame grond. Geef Viburnum in droge tijden water. Snoeien is niet nodig, maar na de bloei kun je hem terugknippen om de vorm in stand te houden. Na een strenge winter kun je de struik controleren op doodgevroren takken, die kun je in het voorjaar kunt wegknippen. Als de bloemen wegblijven, is verjongingssnoei nodig.

Bestel de plant hier.

cj95mq58dtii_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

groenblijvend

Latijns

Viburnum 'Aurora'

Cult

'Aurora'

Familie

sneeuwbal

Familie latijns

carlesii

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Eventueel in voorjaar snoeien, maar bij voorkeur na de bloei. Verwijder uitgebloeide bloemen.

Bemesting

Elk voorjaar organische mest.

Winterhard

volkomen

Bodem

lichtzuur tot neutraal

Vochtigheid

matig vochtig

Licht

Type

Halfschaduw

Beschrijving

halfschaduw

Hoogte

Maximaal

150

Beschrijving

tot 1,5 meter

Kleuren

Tweede kleur

Rood

Kleurbeschrijving

intens rozerood

Bloeitijd

Begin

Januari

Eind

Januari

Overige

Groenblijvend

groenblijvend