WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Skimmia

Skimmia confusa ‘Kew Green’ heeft vanaf oktober opvallende, lichtgroene bloemknoppen die de hele winter aan de plant blijven zitten. De crèmekleurige bloemen komen in de vroege lente tevoorschijn.

Wat voor een bladeren heeft de Skimmia confusa?

Skimmia’s zijn fijne planten om in de tuin te hebben. Ze hebben het hele jaar mooi glanzende, donkergroene blaadjes en dat zien we natuurlijk graag in de winter. Vooral de mannelijke exemplaren met rode bloemknoppen zijn erg geliefd, ook omdat enkele takjes het erg goed doen tijdens de Kerst.

Het verschil tussen mannelijke en vrouwelijke exemplaren van de skimmia’s

De meeste skimmia’s zijn tweehuizig; dat wil zeggen dat er mannelijke en vrouwelijke exemplaren van dezelfde soort zijn. De vrouwelijk bloemen zijn lichtgeel tot wit en ontspringen in het voorjaar in kleine pluimen. De mannelijke bloemen zijn groter. Pas in het voorjaar gaan ze open en zetten de tuin in een heerlijke geur. Na een geslaagde bevruchting volgen dan bij vrouwelijke exemplaren de dikke, felrode bessen die meestal lang aan de planten blijven hangen, omdat de vogels er niet dol op zijn. De naam Skimmia is een verbastering van de Japanse naam voor deze planten: shikimi.

Hoe moet ik de Skimmia confusa verzorgen?

De negen soorten van deze wintergroene planten komen uit de Himalaya, China, Japan en de Filippijnen, waar ze steeds in een bosachtige omgeving groeien. Ze houden dan ook van zure, humusrijke grond die nooit uitdroogt en een plek in niet te felle zon of halfschaduw. Geef in het voorjaar een goede kalkarme basisbemesting en giet bij aanhoudende droogte. Water geven is dus belangrijk voor de Skimmia confusa ‘Kew Green’. De minst harde soorten hebben winterbescherming nodig.

hu05kkj8agyi_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

groenblijvend

Latijns

Skimmia 'Kew Green'

Cult

'Kew Green'

Familie

Skimmia

Familie latijns

confusa

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Snoeien is niet nodig.

Bemesting

Kalkvrije basisbemesting in het voorjaar

Winterhard

goed

Bodem

zure, humusrijke tuingrond

Vochtigheid

vochtig

Licht

Type

Halfschaduw

Beschrijving

voorkeur voor enige schaduw

Hoogte

Minimaal

100

Maximaal

100

Beschrijving

1 meter

Kleuren

Eerste kleur

Wit

Kleurbeschrijving

crème

Bloeitijd

Begin

April

Eind

Mei

Overige

Groenblijvend

groenblijvend