WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Roos

Rosa ‘Tapis Volant’ heeft als officiële naam ‘Lenvoha’ gekregen. Het is een lage struikroos met doorbloeiende bloemen. De roos ‘Tapis Volant’ geurt heerlijk en heeft witte met roze bloemblaadjes.

Is Rosa ‘Tapis Volant’ een bodembedekkende roos?

Heeft dus als naam ‘Vliegend Tapijt’ gekregen en doet zijn naam zeker eer aan. Deze roos is een prima bodembedekker in fraaie kleuren, het is dus een goede bodembedekkende roos.

Symboliek van rozen

Rozen gelden als een van de belangrijkste en oudste groepen tuinplanten. Zij worden reeds duizenden jaren gekweekt. Door de lange geschiedenis kreeg de roos een bijzondere symbolische waarde, maar het meest als symbool voor de liefde. Dat is ontstaan tijdens de Griekse oudheid toen de roos werd geassocieerd met de godin van de liefde, Aphrodite.

Welke soorten rozen zijn er?

Het kweken van rozen lijkt wat omgeven met een geheimzinnige exclusiviteit en deskundigheid, maar in de tuin zijn het beslist mooie en veelzijdige, eenvoudig te onderhouden planten. Ze geven veel sfeer en kleur aan de tuin. Veel rozen geuren verrukkelijk (soms ook het blad), sommige worden gekweekt vanwege hun mooie rozenbottels vol vitamine C, andere als stekelige haagplanten of klimmers. Lees meer over rozen soorten.

Waar kan ik Rosa ‘Tapis Volant’  planten?

Rozen hebben een zonnige standplaats nodig. Rozen kun je flink bemesten. Geef ze voor het seizoen, ergens tussen oktober en maart organische mest. Na de eerste bloei kun je nog een keer bijmesten met anorganische mest. Deze kunstmest werkt namelijk sneller. Gebruik in beide gevallen speciale rozenmest.

Wanneer kan ik Rosa ‘Tapis Volant’ snoeien?

Deze lage struikroos kan het best elk voorjaar al vroeg worden gesnoeid. Laat de jongste takken staan en verwijder oudere en beschadigde takken. Zo houd je een vitale struik. Als je de uitgebloeide bloemen verwijderd, komt dit de bloei ten goede. Knip ze af tot het eerste takje met vijf blaadjes. Wanneer er wilde scheuten aan de voet ontstaan, te herkennen aan de afwijkende vorm en vele doorns, kun je deze het best direct verwijderen. Lees meer over struikrozen snoeien.

v9v5qku8i0r7_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Rosa 'Tapis Volant'

Cult

'Tapis Volant'

Familie

roos

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Snoei in voorjaar. Verwijder uitgebloeide bloemen en scheuten.

Bemesting

Bemest voor en tijdens het groeiseizoen.

Winterhard

goed

Bodem

normale tuingrond eventueel kalk

Vochtigheid

matig vochtig

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Minimaal

60

Maximaal

60

Beschrijving

60 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Wit

Kleurbeschrijving

wit met roze

Bloeitijd

Begin

Juni

Eind

Juli

Overige

Groenblijvend

bladverliezend