WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Rodgersia

Rodgersia dankt haar naam aan de Engelse admiraal John Rodgers die een expeditie naar Oost-Azië leidde waarbij deze bosplanten werden ontdekt.

Wat voor een bloemen heeft de Rodgersia pinnata?

De Rodgersia pinnata komt uit West-China en is de rijkstbloeiende soort. Hij heeft de meeste en meest opvallende bloemen van alle rodgersia’s. De bloemen van de Rodgersia pinnata zitten in mooie witte of lichtroze vertakte pluimen en geuren heerlijk.

Wat voor een bladeren heeft de Rodgersia pinnata?

De bladeren zijn bruinachtig en hebben een handvorm met vijf tot negen ‘vingers’. Het lijkt op het blad van de paardenkastanje. De bladeren kunnen wel een meter lang worden inclusief de bladsteel. Deze plant komt men tegen in borders, langs vijvers, als alleenstaande plant en in groepen.

Hoe groeit de Rodgersia pinnata?

Er zijn diverse soorten. Het zijn prachtige bladplanten die in de zomer ook nog eens mooi bloeien (de bloempluimen steken dan royaal boven de fraaie bladeren uit). De planten groeien in het begin heel langzaam. Echter, als je ze met rust laat, gaan ze heel lang mee en kunnen ze de border verder vullen als ze zich langzaam uitbreiden.

Algemeen onderhoud Rodgersia pinnata

Het is goed Rodgersia zo veel mogelijk zijn natuurlijke omgeving te gunnen. Vrij vochtige grond, die bij voorkeur humusrijk moet zijn en ruim voldoende voedsel moet bevatten. Meer informatie over grondsoorten is te vinden op onze site. De mooiste exemplaren komen voor op beschutte lichtbeschaduwde plaatsen. Laat de plant na het planten zoveel mogelijk met rust. Zorg ervoor de wortelstokken niet te beschadigen. Het is goed hem in de herfst wat blad of bladaarde te geven, zoals hij ook op natuurlijke wijze in het bos gehad zou hebben. Kijk uit dat de grond niet uitdroogt.

Inspiratie voor de tuin

Inspiratie opdoen voor de tuin? Dit kan op vtwonen.nl. Neem hiervoor eens een kijkje bij een andere tuinliefhebber in de tuin, in één van de kijktuinen.

brc5o278vxmw_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Rodgersia pinnata

Familie

Rodgersia pinnata

Familie latijns

pinnata

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Terugknippen in voorjaar.

Bemesting

Bemest in najaar met blad(aarde).

Winterhard

zeer goed

Bodem

humus- en voedselrijk

Vochtigheid

betrekkelijk groot

Licht

Type

Halfschaduw

Beschrijving

halfschaduw

Hoogte

Minimaal

100

Maximaal

125

Beschrijving

100-125 centimeter

Kleuren

Kleurbeschrijving

zachtroze

Bloeitijd

Begin

Juli

Eind

Juli

Overige

Groenblijvend

bladverliezend