WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Purperklokje

Het purperklokje Heuchera ‘Palace Passion’. De naam purperklokje zoals Heuchera’s in het Nederlands worden genoemd, slaat eigenlijk alleen op een paar soorten die roodpaarse bloemen vertonen.

Waar komt de naam Heuchera ‘Palace Passion’ vandaan?

De naam Heuchera is een vernoeming van Johann Heinrich von Heucher, professor in de geneeskunde. Hij leefde van 1677-1747. Heuchera komt uit Noord-Amerika. Hij groeit daar van Ontario tot Louisiana. Daar wijst bijvoorbeeld het woord ‘bloedrood’ in de naam Heuchera sanguinea op. Dat is dus wel een echt purperklokje. Overigens worden de wilde soorten niet gekweekt, alleen cultivars die dan weer van de soort afwijkende bloemkleuren kunnen vertonen.

Wat zijn eigenschappen van de Heuchera ‘Palace Passion’?

De in het wild voorkomende soort heeft weinig sierwaarde, maar de laatste decennia zijn in de VS veel cultivars ontstaan die grote opgang maken. Hierdoor is het een perfecte borderplant, vooral omdat tijdens zachte winters het blad aanblijft. Ook fraai in potten. Hij vormt forse pollen. De vrij grote bladeren zijn groen. De kleine bloempjes zijn wit. De bloeiwijze, een smalle tros, trekt zeer de aandacht, zeker op een schaduwrijke plek. Hij bloeit van mei tot augustus.

Waar kan ik de Heuchera ‘Palace Passion’ het beste planten?

Alle soorten Heuchera stammen uit het zuiden van de USA en het noorden van Mexico. Dat betekent dat de temperatuur lekker mag oplopen, maar hoewel ze de hele dag volle zon goed kunnen hebben, staan ze liever in wat lichte, wisselende schaduw. Humusrijke, voedselrijke grond heeft de Heuchera ‘Palace Passion’ absoluut nodig.

Hoe moet ik de Heuchera ‘Palace Passion’ verzorgen?

Alle soorten hebben langgesteelde, hartvormige tot ronde bladeren die soms de hele winter blijven zitten. De bloemen verschijnen in losse, hoge trossen op ijle stelen. Snoei de planten in het voorjaar, zodat nieuw blad een goede kans krijgt. Geef dan ook een basisbemesting met organische mest. Mest tijdens de bloei nog eens. Tijdens droogte water geven. De grond mag niet helemaal uitdrogen. In het begin onkruid tussen de planten goed wieden. Een groepje Heuchera’s geeft al snel een gesloten bladerdek.

Bestel de plant hier.

o1853mn8ykhj_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

vrijwel wintergroen

Latijns

Heuchera 'Palace Passion'

Cult

'Palace Passion'

Familie

purperklokje

Onderhoud

Verzorging

In begin onkruid goed wegwieden.

Snoeien

Snoei in het voorjaar.

Bemesting

Geef in voorjaar basisbemesting. Mest tijdens bloei nogmaals.

Winterhard

goed

Bodem

humusrijke bodem

Vochtigheid

matig vochtig

Licht

Type

Zon, Halfschaduw

Beschrijving

zon tot halfschaduw

Hoogte

Minimaal

50

Maximaal

50

Beschrijving

50 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Paars

Tweede kleur

Rood

Kleurbeschrijving

paarsrood

Bloeitijd

Begin

Juni

Eind

Juli

Overige

Groenblijvend

vrijwel wintergroen