WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Prachtriet

Hoe groot wordt de Miscanthus sinensis ‘Flamingo’

Miscanthus sinensisFlamingo‘ bloeit met rozerode aren en wordt anderhalf tot twee meter hoog. Het blad is groen en smal.

Wanneer bloeit de Miscanthus sinensis ‘Flamingo’

Miscanthus sinensis ‘Flamingo’ is het gehele jaar een aantrekkelijk siergras voor je tuin. Alle soorten hebben elegant blad en de meeste bloeien met prachtige pluimen. De bloeitijden variëren van augustus tot november. Over het algemeen bloeien de hogere soorten en cultivars later dan de lagere, zoals de Miscanthus sinensis ‘Flamingo’. Als er pluimen in komen, blijven die ook in de winter decoratief. Dit gras bloeit als een van de rijkste in september, wat een decoratieve aanblik geeft gedurende de gehele winter. De kleur van bloeiende pluimen is in het begin roodgoud en verkleurt tot zilvergrijs.

Waar plant ik de Miscanthus sinensis

Deze grassoort is steeds populairder geworden omdat hij goed combineert met harde materialen en modern strak tuinmeubilair. Alleenstaand is Miscanthus sinensis ‘Flamingo’ meestal het mooist. Vooral aan de rand van een vijver of gazon. Het bonte Chinese prachtriet is erg aantrekkelijk vanwege het elegante blad en de pluimen. Je hoeft niet bang te zijn dat na verloop van tijd uw hele tuin vol staat met deze lange stengels, want dit is de minst woekerende soort.

Hoe kan ik de Miscanthus sinensis ‘Flamingo’ onderhouden?

Miscanthus sinensis ‘Flamingo’  kan in de volle zon groeien. De grondsoort is voor Miscanthus sinensis ‘Flamingo’ van minder belang. Iedere normale tuingrond voldoet. Wel moet bij Miscanthus sinensis ‘Flamingo’ worden opgepast met stagnerend water in de bodem gedurende de winter. Dit kan wortelrot veroorzaken met afsterven als gevolg. In het voorjaar de oude scheuten wegnemen. Doe dit voorzichtig, zonder de nieuwe te beschadigen. Geef in het voorjaar een basisbemesting met organische mest. Breng in het najaar mulch rond de wortels aan. Winterbescherming is voor de Miscanthus sinensis ‘Flamingo’ niet nodig. Ziekten en aantastingen komen vrijwel niet voor. Het verdroogde gras kan weggesneden worden.

Wilt u ook een Miscanthus sinensis ‘Flamingo’  in uw tuin? Neem dan ook eens een kijkje op onze site over de inrichting en aanleg van je tuin.

 

Bestel de plant direct.

x3l5q828x1n0_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

blad verkleurt

Latijns

Miscanthus sinensis 'Flamingo'

Cult

'Flamingo'

Familie

prachtriet

Familie latijns

sinensis

Onderhoud

Verzorging

Tijdens langdurige droogte water geven.

Snoeien

Snoei in voorjaar oud loof weg

Bemesting

In het voorjaar organische basisbemesting. In het najaar mulchen.

Winterhard

uitstekend

Bodem

geen speciale eisen

Vochtigheid

matig vochtig

Licht

Type

Zon

Beschrijving

voorkeur voor volle zon

Hoogte

Minimaal

150

Maximaal

200

Beschrijving

1,5-2 meter

Kleuren

Tweede kleur

Rood

Kleurbeschrijving

rozerood

Bloeitijd

Begin

Augustus

Eind

Oktober

Overige

Groenblijvend

blad verkleurt