WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Pieris

Pieris ‘Forest Flame’ is een bekend ras dat populair is vanwege het roze tot rode blad bij het uitlopen. De bladeren worden later donkergroen.

Wat is het verschil tussen de verschillende soorten Pieris?

Dat het geslacht Pieris behoort tot dezelfde familie als heide is duidelijk te zien aan de bloeiwijze. Of het nu gaat om kniehoge soorten of metershoge bomen, ze hebben allemaal de urnvormige bloemetjes in maart en april. Het blad is echter volslagen anders. Geen naaldjes, maar groen blad dat bij bepaalde cultivars bij het uitlopen rood is gekleurd. Dat blad is overigens giftig, waarmee zij vraatinsecten van het lijf proberen te houden.

Is de Pieris winterhard?

Pieris-soorten (een aparte Nederlandse naam is er niet) komen voor in de natuur van Taiwan, China, Japan en het westen van de VS. Er zijn prachtige soorten bij, maar helaas: hoe mooier, hoe slechter de winterhardheid.

Wat voor bodem heeft de Pieris ‘Forest Flame’ nodig?

De Pieris ‘Forest Flame’ moet absoluut in zure grond staan. Je kunt tuinturf door het plantgat vermengen en daarna eventueel verzurende organische stoffen geven (bijvoorbeeld mulch). De planten staan het best op een zonnige tot licht beschaduwde plek en het liefst ook beschut, want het wintergroene blad is gevoelig voor vorst en uitdrogende wind. Snoei is meestal nauwelijks nodig. Het is het mooiste als de planten zich natuurlijk kunnen ontwikkelen. In het voorjaar een kalkvrije basisbemesting geven. Geef bij langdurige droogte water. Meer informatie over het bewateren van planten is te vinden in het artikel planten water geven.

 

Bestel de plant direct.

fgr5iq28xmdb_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

wintergroen

Latijns

Pieris 'Forest Flame'

Cult

'Forest Flame'

Familie

Pieris

Onderhoud

Verzorging

De grond mag niet uitdrogen.

Snoeien

Snoei is zelden nodig.

Bemesting

In het voorjaar kalkvrije mest geven. Mulchen met tuinturf.

Winterhard

redelijk

Bodem

zure, humusrijke, voldoende voed

Vochtigheid

vochtig

Licht

Type

Zon, Halfschaduw

Beschrijving

zon tot halfschaduw

Hoogte

Minimaal

150

Maximaal

200

Beschrijving

1,5 -2 meter

Kleuren

Eerste kleur

Wit

Tweede kleur

Wit

Kleurbeschrijving

wit

Bloeitijd

Begin

April

Eind

Mei

Overige

Groenblijvend

wintergroen