WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Perovskia

De blauwe bloemen van de Perovskia

Perovskia atriplicifolia ‘Blue Spire’ is vrijwel gelijk aan de soort Perovskia, maar heeft iets meer blauwviolette bloemen die ook wat groter zijn.

Onderhoudsvriendelijke plant

Deze plant begint steeds populairder te worden. De naam heeft hij gekregen om een Rus met de naam Perovski te eren, maar de oorsprong van de plant ligt veel zuidelijker in een gebied rond Afghanistan. Zijn toenemende populariteit dankt deze plant aan zijn uiterlijk en de beperkte noodzaak tot onderhoud. Zijn uiterlijk wordt mooi gevonden door het groengrijze blad dat een ‘gezaagde’ rand heeft. Dit geeft een mooi beeld, ook buiten de bloeiperiode. Als je over het blad wrijft, gaat dit heerlijk geuren.

Wanneer bloeit de Perovskia

De bloei valt pas in augustus als veel andere planten al zijn uitgebloeid, en duurt tot oktober. De kleur van de bloemen is blauwpaars. Aan de voet verhout deze plant sterk. Daarom wordt dit wel een halfheester genoemd.
De soortaanduiding atriplicifolia betekent dat deze soort het blad (folia) heeft dat gelijk is aan het blad van de kruidachtige plant melde met de Latijnse naam Atriplex.

Hoe kan ik de Perovskia onderhouden?

Perovskia is zeer geschikt voor een warme zonnige plaats. De bodem mag over het algemeen droog zijn en bovendien wat kalk bevatten. Daarom kun je elk jaar in januari wat kalk strooien bij deze plant. Strooi geen kalk samen met kunstmest. Dat vermindert de werkzaamheid. Daarom pas in maart eventueel mest strooien. In het voorjaar dienen de dode takken afgeknipt te worden tot vijf centimeter boven de grond. Op een onbeschutte standplaats kan de Perovskia wel wat steun gebruiken, want zijn stengels zijn niet zo sterk.

 

Bestel de plant direct.

e9s5pu38wf88_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Perovskia 'Blue Spire'

Cult

'Blue Spire'

Familie

Perovskia

Familie latijns

atriplicifolia

Onderhoud

Verzorging

Steun op een winderige plaats.

Snoeien

Knip dode takken af in het voorjaar.

Bemesting

Strooi elk voorjaar kalk.

Winterhard

matig, maar loopt meestal weer u

Bodem

arm en bij voorkeur kalkrijk

Vochtigheid

droge grond

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Minimaal

100

Maximaal

100

Beschrijving

1 meter

Kleuren

Eerste kleur

Blauw

Tweede kleur

Paars

Kleurbeschrijving

blauwpaars

Bloeitijd

Begin

Augustus

Eind

Oktober

Overige

Groenblijvend

bladverliezend