WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Palmlelie

De winterharde palmlelie

Meer Zuid-Amerikaanse sfeer dan met de palmlelie, zoals de Yucca, is bijna niet mogelijk! Yucca’s vormen of een vrij flinke stam, of slechts een korte verhoute stam die vrijwel geheel onder de grond blijft. Met name deze laatste vorm wordt in tuinen toegepast omdat deze beter winterhard is.

Wanneer bloeit de palmlelie?

De planten zijn zeer rijk aan blad. Dat is wintergroen, smal en lang. Bij volwassen planten ontstaan in de zomer enorme bloeistengels waaraan grote crèmewitte, klokvormige bloemen bloeien. Het blad is enigszins blauwgroen en lijnvormig. De randen van de bladeren zijn bezet met lange ‘draden’. De bladeren knikken gemakkelijk. De bloemen verschijnen in juli-augustus aan dikke stengels, die tot anderhalve meter lang zijn. De klokvormige bloemen zijn crème van kleur en hangend.

Hoe groot wordt de palmlelie?

De soorten die hier in tuinen worden toegepast, bereiken hoogten van een meter tot twee meter. Ze komen uit Mexico en omgeving. Voor de tuin worden twee soorten gekweekt, Yucca filamentosa en Yucca flaccida die heel sterk op elkaar lijken. Yucca flaccida komt uit het zuidoosten van de VS en Mexico. Dit is een mooie solitair en borderplant. Hij vormt op den duur een korte, meestal onderaardse houtachtige stam.

Hoe onderhoud ik een palmlelie?

Palmlelies vragen een warme, zonnige standplaats. De grond moet, vooral in de winterperiode, vlot water af kunnen voeren, maar zorg wel dat deze niet helemaal uitdroogt. Kalk in de grond is gunstig. Geef in het voorjaar een organische basisbemesting.

 

Bestel de plant direct.

7v153ix8h3c9_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

wintergroen

Latijns

Yucca flaccida

Familie

palmlelie

Familie latijns

flaccida

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Geen snoei.

Bemesting

In januari kalk en in voorjaar organische mest.

Winterhard

goed

Bodem

voedzaam en goed doorlatend

Vochtigheid

matig

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Minimaal

125

Maximaal

150

Beschrijving

125-150 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Wit

Tweede kleur

Wit

Kleurbeschrijving

crèmekleurig

Bloeitijd

Begin

Juli

Eind

Augustus

Overige

Groenblijvend

wintergroen