WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Alles over de narcis

De narcis Narcissus ‘Thalia’ is een overbekende zoetgeurende narcis met drie of meerdere sneeuwwitte bloemen met licht achterover gebogen bloemblaadjes aan een stevige stengel. Deze narcis behoort tot de Triandrus-groep, een groep prachtige kleine narcissen.

Is de Narcis geurend?

Om direct een goed humeur van te krijgen: narcissen die met z’n alle vrolijk staan te zwaaien met hun kroontjes. De bloemen zijn er verschillende soorten en maten maar ze zijn altijd opvallend. Vele ervan geuren verrukkelijk. Van nature komt hij ook in veel gebieden voor: Europa, Noord-Afrika, Zuidwest- en Oost-Azië.

Wat is het verhaal achter de Narcissus ‘Thalia’?

Het verhaal achter de naam Narcissus over de schone jongeling is algemeen bekend. Narcissus werd verliefd op zijn eigen spiegelbeeld in het water en bleef net zo lang kijken tot hij dood was. Op die plaats groeide, je raadt het al, een narcis. Minder bekend is dat in narcissen de stof galanthamine zit, waarmee de ziekte van Alzheimer wordt bestreden.

Wat voor bodem is geschikt voor Narcissus ‘Thalia’?

Narcissen houden van iets vochtige grond met voldoende humus. In wat zwaardere schaduw groeien ze nog wel, maar bloeien ze slecht. Ze worden in oktober-november geplant, waarna de meeste kunnen verwilderen. Ze zijn volkomen winterhard. Knip het blad liever niet af, omdat de bol via het blad voeding krijgt voor het volgende seizoen. Tijdens de groei kunt u eventueel wat lichte voeding geven en als het in die periode erg droog is wat water geven. Deze hybriden moeten absoluut in vrij vochtige (niet natte!) grond groeien, anders doen ze het niet goed.

Bron: Fotografie iBulb

Bestel de plant hier. 

hmx55488b6wm_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Narcissus 'Thalia'

Cult

'Thalia'

Familie

narcis

Onderhoud

Verzorging

Bij droogte water geven.

Snoeien

Niet afknippen.

Bemesting

Bij het uitlopen organische mest geven.

Winterhard

goed

Bodem

vochtige, goed doorlatende, humu

Vochtigheid

vochtig

Licht

Type

Zon, Halfschaduw

Beschrijving

zon, half schaduw

Hoogte

Minimaal

40

Maximaal

40

Beschrijving

40 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Wit

Kleurbeschrijving

wit

Bloeitijd

Begin

April

Eind

Mei

Overige

Groenblijvend

bladverliezend