WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Muskuskaasjeskruid

Wat voor bloemen krijgt Muskuskaasjeskruid?

De bloemen van het muskuskaasjeskruid, Malva moschata, hebben vijf bloemblaadjes en bloeien vooral in wit, roze en lila/violet. De meeldraden in het hart vallen sterk op. Ze zijn van onderen tot een buis verenigd. Het stuifmeel is zeer kleverig.

Is Malva moschata geschikt voor de border?

De algemene Nederlandse naam voor deze vaak wat struikvormig groeiende planten is kaasjeskruid. De naam komt van de zaaddoosjes die op Edammer kazen lijken. Het muskuskaasjeskruid heeft naar muskus geurende bloemen. Hij komt van nature voor in Europa, maar niet echt in ons land. Hier zijn we hem terug in de border of wilde tuin.

Is Muskuskaasjeskruid een vaste plant?

De naam Malva bestond al in Romeinse tijd voor een van de soorten uit dit geslacht van ca. 40 een- en tweejarigen en vaste planten uit Europa, Noord-Afrika en Azië. De planten passen erg goed in vrij wilde, natuurlijke tuinen. Ze hebben veel weg van Lavatera en bloeien enorm lang. Het is een zeer langdurig (juni tot september) bloeiende, beetje struikachtige vaste plant. De bloei is buitengewoon rijk. De plant is verder sterk behaard en heeft handvormig blad.

Wat voor bodem heeft Malva moschata nodig?

Kaasjeskruiden vragen een goed gedraineerde, niet te voedzame grond. Er hoeft dus maar licht gemest te worden en op voedselrijke grond helemaal niet. Iets zure grond is het beste. Meer weten over verschillende soorten grond? Neem dan een kijkje in het artikel grondsoorten. Zon is een vereiste. Bij droogte water geven. Omdat verschillende soorten zichzelf sterk kunnen uitzaaien, zal wieden van zaailingen vaak nodig zijn of de uitgebloeide bloemen moeten tijdig worden weggenomen. Muskuskaasjeskruid is niet echt langlevend, dus zal regelmatig vervangen dienen te worden.

Bestel de plant hier.

jdl5xku878ax_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Malva moschata

Familie

muskuskaasjeskruid

Familie latijns

moschata

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale zorg nodig.

Snoeien

In het voorjaar opschonen.

Bemesting

Geen mest.

Winterhard

goed

Bodem

normale tuingrond die geen kalk

Vochtigheid

normaal

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Minimaal

50

Maximaal

60

Beschrijving

50-60 centimeter

Kleuren

Tweede kleur

Wit

Kleurbeschrijving

roze of wit

Bloeitijd

Begin

Juni

Eind

Juli

Overige

Groenblijvend

bladverliezend